Comisario, un toro en el tendido

Va ser a la corrida del dia 14 d’abril de l’any 1895, quan es va inaugurar la temporada a l’antiga plaça del barri marítim de la Barceloneta. Es van anunciar sis toros de la ramaderia aragonesa de la senyora Mercedes Hernández, vídua de Ripamilán, i els destres actuants eren Fernando Gómez “El Gallo“, Antonio Fuentes i Félix Robert, torero francès que havia pres l’alternativa a València de mans de l’esmentat Gallo. A la correguda van intervenir, en la lídia dels toros corresponents al torero gal, una “troupe” de saltadors landeses.

El tercer toro, “bon mosso”, pèl-roig ull de perdiu, de nom Comisario, el van saltar de cap a peus i amb la garrotxa ho va fer amb neteja el saltador Monsieur Boniface Nassiet. El bou es va arrencar després cap a la tanca i amb una embranzida extraordinària va donar un salt, amb tal força, que passant per sobre dels caps dels espectadors que es trobaven a la barrera i contrabarrera, va anar a caure en els seients del tendido de segona i tercera fila.

Va voler demostrar el toro que era més àgil que els de la garrotxa

El fet va ocórrer en els tendidos d’ombra del costat dret de la presidència. Va fugir el públic pres de pànic cap a la tanca i reposat el toro del salt, va emprendre la marxa dirigint-se a la porta d’arrossegament. Un cap de la guàrdia civil, Ubaldo Vigueras, avançant pel tendido cap al toro i amb gran serenitat, va preparar el fusell, va prendre precaucions i va fer foc. Molts espectadors van resultar lesionats i va caldre assistir a una senyora a la infermeria per calmar el terror que va experimentar en veure davant seu el toro.

Un cop es va solucionar aquell incident, la festa va continuar amb la mateixa normalitat que si no hagués passat res. Una anècdota més de la història del Torín.

Un comentario en “Comisario, un toro en el tendido

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.