Demanden l’Ajuntament per l’estat de la plaça de toros d’Olot

La plaça de toros més antiga de Catalunya pot acabar als tribunals. Segons una notícia publicada a lavanguardia.com, la plaça gironina torna a enfrontar als antics propietaris amb l’ajuntament, en aquesta ocasió als jutjats per una denúncia presentada pels hereus dels accionistes.

Els antics propietaris acusen el consistori de l’actual estat d’abandonament de la plaça i de no fer activitats relacionades amb la tauromàquia, com va estipular el contracte de compravenda. No obstant això, l’Ajuntament al · lega que només 4 dels 50 accionistes han presentat la demanda, fet que posa en dubte la seva legitimitat.

L’antic contracte, de 1890, contempla la possibilitat en una de les seves clàusules que els descendents puguin recuperar la propietat per incompliment del mateix. Aquesta és la raó de la demanda, ja que els demandants, hereus dels antics accionistes de la plaça d’Olot, entenen que l’Ajuntament ha sumit la plaça en l’abandonament durant quatre anys, raó per la qual resulta inviable realitzar qualsevol tipus d’activitat en el recinte.

Per la seva banda, l’Ajuntament, en mans de l’alcalde de CiU Josep Maria Corominas, considera que la propietat del recinte taurí és inapel · lable ja que des de fa més de 100 pertany al poble d’Olot i esgrimeix la legislació que apunta un període de 30 anys per mantenir les obligacions, que després prescriuen. A més, asseguren que la plaça no està deteriorada, afirmant que actualment és un punt d’activitat que va albergar un concert musical fa uns mesos.

La plaça de toros d’Olot és, actualment la més antiga de Catalunya. Es va inaugurar el 24 de juliol de 1859 amb un espectacle per aficionats locals. Ja al setembre del mateix any, els dies 9 i 10, el torero català José Blay “Chato” va donar mort per primera vegada en aquest plaça a bous d’origen navarrès. L’última corrida de toros, fins avui, que es va celebrar es va dur a terme l’1 de maig de 2005, quan es van lidiar toros de Juan Albarrán per Víctor Puerto, Rivera Ordóñez i Iker Javier Lara.

2 comentarios en “Demanden l’Ajuntament per l’estat de la plaça de toros d’Olot

  1. Sí el alcalde de Olot es de CIU, que vayan con mucho cuidados los demandantes pues ya sabemos como las gastan, ojalá ganaran la demanda los propietarios y herederos de la plaza. Tendremos que ir siguiendo los acontecimientos.

  2. Hagamos un seguimiento de cómo se desarrolla el tema de esta plaza ya que puede ser útil en un futuro con una Catalunya tauromáquicamente normalizada. Sí, tiene un aforo pequeño, pero tomemos ejemplo de Ceret.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.