Després de 16 anys torna Paco Aguilera

El matador de toros català, Paco Aguilera tornarà a vestir-se de torero. Serà aquest proper dissabte 7 d’abril “Dissabte de Glòria” a la plaça toros de Priego de Còrdova, coincideix que serà la mateixa en la qual va prendre l’alternativa el 3 de setembre de 1993.

El cartell del seu retorn el formen el seu padrí d’alternativa, Jesulin de Ubrique,  i David Galán substitut de l’anunciat Miguel Ángel Delgado, que lidiaran toros de la ramaderia de Jaralta.

Es diu Francisco Aguilera Velasco i va néixer en la localitat barcelonina de Sabadell, el 15 d’Agost de 1970. Les seves primeres aventures al món taurí estan molt unides a les de Finito de Còrdova amb qui va formar una interessant parella de novellers, cap a finals de la dècada dels vuitanta. Va debutar per vestit de torero en una novellada de promoció celebrada a una plaça portàtil instal·lada al barri de la Florida a L’Hospitalet, el dissabte 13 de febrer de 1988. El diumenge 8 de Juliol de 1990 a la plaça de Lloret de Mar va realitzar el seu debut amb picadors amb bestiar de Demetrio Lancho, actuant al costat del castellonenc Alberto Ramírez. Com a noveller, es va presentar a la plaça de Las Ventas l’1 de setembre de 1991, i els animals van ser de la ramaderia portuguesa d’Ortigao Costa, el cartell el completaven Roberto Antolín “El Millonario”, i Juan Carlos Belmonte. La seva darrera tarda com a noveller va ser a la plaça murciana de Calasparra l’1 d’agost de 1993 i el dia 3 de setembre, vestit amb el tradicional blanc i or, i en el mateix rodo on farà el seu retorn el proper dissabte, Jesulin de Ubrique en presència de Manuel Caballero li cedia al toro Cuervito de la ramaderia de Campos Peña. Després de l’alternativa tan sol va intervenir en cinc ocasions en aquesta temporada de 1993 que van ascendre a onze al 94, i van baixar a cinc al 95, ja que va sofrir lamentable percanç mentre torejava un festival a la plaça granadina de Motril que li va obligar a abandonar temporalment l’activitat. A La Monumental va intervenir al llarg de la seva trajectòria, en un total de quatre novellades i tres corregudes de toros, sent l’última d’aquestes el 26 de maig 1996, on va bregar toros portuguesos de José Luis de Vasconcellos. Després d’actuar aquesta tarda va penjar definitivament el vestit de torero per dedicar-se a la construcció, a la seva localitat natal de Sabadell.

Gràcies a una intensa preparació i a una notable pèrdua de pes, lluirà per a l’ocasió del seu retorn el mateix vestit amb el qual va rebre l’alternativa. El torero català ens ha manifestat que “Afrontó con una tremenda ilusión este reto y se lo dedico a mis cuatro hijos que estarán allí para apoyar desde el tendido a su padre” “. Des de vadebraus li desitgem molta sort en el festeig del dissabte i en tots els qui puguin arribar.

3 comentarios en “Després de 16 anys torna Paco Aguilera

  1. La reseña del festejo es

    Ganado: toros de Jaralta bien presentados, de buen juego, nobles y colaboradores. Los mejores segundo, tercero y quinto.

    Jesulín de Ubrique: Ovación tras petición insuficiente y dos orejas.

    Francisco Aguilera: Ovación con saludos y oreja.

    David Galán: Oreja y dos orejas.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.