Dos anys de l’alternativa de l’últim torero català

Avui, 12 de juliol de 2017, es compleixen 2 anys de l’alternativa de l’últim dels matadors de toros que ha donat Catalunya.

El 12 de juliol de 2015, Jesús Fernández es va doctorar en tauromàquia a Las Navas del Marqués (Àvila) amb Lumbrita, toro de Sánchez Urbina, marcat amb el número 11, de 545 quilos i de pèl castany, al que tallaria les dues orelles. El mateix resultat és el que va aconseguir en el segon toro del seu lot, també de la mateixa ramaderia. El padrí de la cerimònia, César Jiménez, el va acompanyar per la porta gran després de tallar una orella a cada un dels seus toros. Manuel Escribano, que completava el cartell, no va poder sumar-se a la triomfal tarda, sobretot del torero de Sant Boi de Llobregat. Malauradament, aquesta rotunda actuació no el va permetre sumar cap altre corrida durant la temporada ni per tornar l’any següent a la mateixa localitat. La de l’alternativa va ser l’única corrida de toros que va torejar.

Malgrat tenir les condicions necessàries per funcionar com a matador de toros, la falta de contractes el va obligar a prendre la difícil decisió de canviar l’or per la plata el juny passat. Fernández comentava a VaDeBraus que “estaba esperando poder confirmar en Madrid en agosto, pero la empresa no me aseguraba nada y al quedar tan pocas corridas era muy difícil“. El torero reconeixia que al no entrar a Céret “me desilusioné un poco porque era una oportunidad de torear en una plaza importante cerca de Barcelona con la repercusión suficiente para abrirte las puertas de Madrid”. Per últim, va comentar que “han sido 16 años de lucha, de mucho sufrimiento y disgustos desde que empecé a torear y esta es la oportunidad para seguir en contacto con el mundo del toro y aprovechar mis condiciones. Estoy ilusionado con la decisión que he tomado, creo que me merezco poder disfrutar del toreo“.

Coma  banderiller va debutar només un mes després d’anunciar el canvi. Va ser a Fuentesaúco (Zamora) a les ordres del noveller sense picadors (en aquell moment) David Salvador. A partir d’aquí, continua fent temporada amb el mateix noveller (i amb altres) i ha torejat en varies places importants com La Maestranza.

D’aquesta manera, Fernández segueix lligat al món dels toros on hi va dedicar tant esforç durant la seva etapa de noveller. En els 7 anys de noviller amb picadors va triomfar a La Monumental de Barcelona, es va fer un lloc a França i va torejar en 7 ocasions a Las Ventas de Madrid, on va donar una volta i també va patir cornades importants.

En el següent enllaç deixem una entrevista que vam publicar dies abans de l’alternativa del torero català: Llegeix l’entrevista a Jesús Fernández.

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.