Fernando del Arco i Manolete tanquen a la Casa de Madrid

La Casa de Madrid en Barcelona va tancar el seu cicle de conferències que ha ocupat els divendres del mes de novembre. La denominada Feria de Otoño va arribar al seu final amb Fernando del Arco, organitzador dels actes, parlant de Manuel Rodríguez “Manolete“, un dels seus toreros predilectes.

L’acte va començar amb un homentage a Juan Segura Palomares, coincidint amb el 25è aniversari del seu llibre Desafío al presente. Qui va ser president de la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya no va poder estar present, degut al seu delicat estat de salut.

Davant l’absència de dos dels noms que estaven anunciats en aquesta darrera conferència (Paco Ruiz i José María Clavel), Del Arco, autor de varies obres sobre Manolete, va parlar del torero de Còrdova, relatant anècdotes sobre la seva important figura. Va recordar quan va coincidir amb ell a l’hotel Oriente de Barcelona de la mà del seu pare i de les dues fotografies que li va firmar i que encara guarda.

Sens dubte, la relació de Manolete amb Barcelona va ocupar una part important, doncs important va ser la seva trajectòria aquí, on va torejar 70 corrides. El tràgic final del IV Califa del toreig va ser repasat també per del Arco. Per a ell, l’actuació dels metges que van atendre la mortal ferida a Linares van actuar de manera correcta, opinió que té després de parlar amb altres metges. D’altra banda, la situació viscuda amb Lupe Sino a les últimes hores de vida del torero, l’escriptor justifica que no els deixessin cassar-se, ja que el propi Manolete no va nombrar a l’actriu mexicana. Solament va nombrar a la seva mare, amb la coneguda frase de “¡Qué disgusto se va a llevar mi madre!”.

A l’acte s’hi va sumar Amancio de la Morena, que va recitar diferents poemes de caire taurí escrits per Manuel Machado i Manuel Benítez Carrasco.

D’aquesta manera, amb un dels toreros més importants de la història glossat per Fernando del Arco, es va posar punt i final al cicle que torna a instalar-se en el calendari d’actes de la Catalunya Taurina.

Fotografia: www.tendido5.es

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.