García Escudero: “Esperem que el TC es defineixi com més aviat millor”

El president del Senat, Pío García-Escudero, ha defensat aquest dilluns que “Catalunya no es mereix que els privin de seguir veient toros a la Monumental” i en aquest sentit, ha desitjat que el TC doni la raó al grup de parlamentaris que van recórrer la prohibició de la tauromàquia a la comunitat autònoma.


Esperem que el TC es defineixi com més aviat millor i en defensa de la veritat i la raó“, ha assenyalat durant la novena edició dels Premios de la Asociación Taurina de Parlamentarios (ATP) que s’han lliurat aquest dilluns a la plaça de toros de Las Ventas. A l’acte va estar acompanyat del president de l’ATP, Miguel Cid Cebrián; el seu vicepresident, Juan Manuel Albendea; el també directiu de l’ATP diputat Rafael Martínez Campillo; i el director gerent del Centro de Asuntos Taurinos de la Comunidad de Madrid Manuel Ángel Fernández Mateo.

El president de l’ATP, en la mateixa línia, ha reivindicat a més “mesures complementàries” que reforcin la declaració per llei de la tauromàquia com a Patrimoni Cultural, una llei aprovada gràcies a la ILP impulsada per la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya. En aquesta línia, ha proposat reduir l’IVA cultural “que tant menyscapte suposa” i “plantejar un Pacte d’Estat” que blindi tant “les mesures ja adoptades com les encara pendents” per protegir la festa.

Ha incidit que “és inajornable que el Tribunal Constitucional es pronunciï sobre el recurs” perquè la seva veu “suposarà un punt d’inflexió davant de les iniciatives antitaurines que estan prosperant no només a Catalunya“.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.