Jesús Fernández serà apoderat per Javier Chopera

El noveller de Sant Boi de Llobregat, Jesús Fernández, ha arribat a un acord d’apoderament de cara a la propera temporada. El seu nou mentor serà Javier Chopera. Tots dos han segellat l’acord de manera indefinida, donant començament aquesta nova etapa en la campanya de 2014.

Fernández, en la recentment finalitzada temporada, ha fet el passeig en 9 ocasions, incloent dues tardes a Las Ventas. Afrontarà d’aquesta manera la seva 6è temporada amb picadors, una trajectòria que començava el 4 de maig de 2008 a la Monumental de Barcelona, amb la lidia de novells de Casasola i acompanyat d’Enrique Guillén i Román Pérez.

5 comentarios en “Jesús Fernández serà apoderat per Javier Chopera

  1. javier chopera no es ni de cerca la casa chopera mas bien es un muy mal apoderado!!
    si no que le pregunten lo que toreó el año pasado el torero que apoderó!!
    pero en la situación de este chaval lo que venga hay que agarrarlo suerte !

  2. Me parece que no habéis leído bien la noticia. No es un debate de si es “noveller” o “jonegaire” o si mi vocabulario es mas correcto que el de otros… La cuestión es que Javier Chopera va a ayudar a un torero catalán. Mientras vosotros alardeáis de gramática yo me seguiré alegrando de la noticia. Un saludo y mucha SUERTE Jesús.

  3. Estimat Peroy: agraïm el teu comentari. El terme noveller l’utilitzem ja que segons Antoni González, al seu llibre Bous, Toros i Braus, es el terme adeqüat. Fins i tot, fa la diferencia entre noveller i jonegaire, que seria el becerrista en aquest cas. De la mateixa manera, identifica novell amb novillo i jònec amb eral, becerro o becerra. I ja que surt aquesta aclaració, aprofitem per recomanar la lectura d’aquesta obra. Moltes gràcies pel teu comentari que ens permès aclarir l’us d’una part del nostre vocabulari.

  4. Peroy dexa d anar de listillo, noveller es correcte al igual que joneguer que es una aceptació del valencià al igual que jonec. El que lidia bous novells es noveller.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.