La Fundación estudia accions contra el Parlament Balear

Davant la “flagrant il·legalitat de la Proposició de Llei presentada”, l’equip jurídic de la Fundación estudia la possibilitat de “exercir accions fins i tot abans de la seva tramitació al Parlament balear‘, prevista pel mes de juny.”

Després de la presentació a la taula del Parlament Balear el passat 3 de març d’una Proposició de Llei per a la modificació de la Llei 1/1992 que regula el benestar dels animals que viuen a l’entorn humà (recolzada per Podem, Més per Mallorca, Més per Menorca i el Grup Socialista), els serveis jurídics de la Fundación del Toro de Lidia estudien possibles accions judicials contra el que consideren “una flagrant il·legalitat”.

El bufet d’advocats Cremades & Calvo-Sotelo subratlla que, a diferència de la Proposició No de Llei aprovada al febrer al Parlament Balear, aquesta Proposició de Llei, en cas de ser aprovada, si tindria efectes jurídics i per tant seria susceptible de recurs.

Els serveis jurídics de la Fundación consideren que la prohibició dels espectacles taurins a Balears “suposaria un clar atac a l’ordenament jurídic vigent, entre ells la Llei 18/2013 que regula la Tauromàquia com a Bé d’Interès Cultural i diversos articles de la Constitució Espanyola, entre ells el 44, el 46 o el 149.1“.


Atès que això suposa “una evident confrontació de competències entre una norma autonòmica i la legislació estatal“, i que “la competència per a la prohibició d’espectacles públics no correspon en cap cas a les comunitats autònomes“, la Fundación del Toro de Lidia estudia iniciar accions legals fins i tot abans de la tramitació parlamentària de la Proposició de Llei esmentada.

Els serveis jurídics de la Fundación recorden que “tots els representants públics estan sotmesos a l’imperi de la Llei i el seu incompliment pot derivar en greus infraccions administratives“.

A la imatge, Carlos Núñez i José M. Soriano, president i assessor jurídic de la Fundación del Toro de Lidia respectivament, i Juan A. Álvarez, president de la Federació Taurina Balear, durant la roda de premsa convocada poques hores després del debat celebrat el passat 9 de febrer al Parlament Balear on es va aprovar la Proposició No de Llei anteriorment esmentada.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.