La visita de la reina i els dos paseillos

Igual que avui S.M la Reina Sofia ha estat a Barcelona, el que ens ocupa va passar també a causa d’una visita de la reina a Barcelona, però va ser al mes de setembre de 1860, en aquella època la reina era  Isabel II. Per a tal esdeveniment, la ciutat va engalanar-se, es van adornar balconades, van sonar les bandes de musica, hi van haver carrers amb catifes de flors, i també es va organitzar una corrida de toros, va ser el divendres 28 de setembre de 1860.El cartell el van configurar els toreros Antonio Sánchez “El Tato” i Ángel López “Regatero” que devien de lidiar quatre toros de Vicente Martínez, dos de Paredes y dos de Félix Gómez, és a dir un total vuit toros.

Va ser a la plaça de toros de La Barceloneta, que també es va preparar per a tal ocasió, folrada amb banderes, balconades amb flors, i fins i tot amb una llotja reial destinada per a S.M la reina.

Ja havien passat 15 minuts des de l’hora d’inici, i llavors el tinent d’alcalde, D. Baltasar Fiol, que ocupava el càrrec de president, va donar l’ordre per a que les quadrilles comencessin la desfilada en comitiva (paseillo). La lidia del tercer toro, que li tocava a El Tato, va ser especialment dura, amb el capot el torero va estar solvent retenint la feroç embestida de l’animal. Durant el segon terç, el toro va rebre un total de 12 cops de vara, sis del picador Charpa, dos de Naranjero i quatre de Pinto. La bravura de l’animal va quedar patent, ja que tot i rebre les 12 vares, va matar a un cavall. Quan el Tato, es disposava a començar la feina de muleta, la banda de musica va començar a tocar la Marcha Real (himne espanyol) anunciant l’arribada de Sa Majestat la Reina Isabel II i la Família Reial , acompanyada pel general O’Donnell i pel general Prim, llavors momentàniament es va suspendre la corrida. La família reial va ocupar la seva llotja, entre ¡Vivas!, a la Reina i al Princep d’Astúries.

Com que estava interrompuda la lidia, els toreros es van decidir retornar a la porta de quadrilles per tornar a fer la desfilada en comitiva, per tal de que SM la Reina Isabel II pogués veure  un passatge tant especial com es la desfilada, tot i que aquesta vegada amb el toro a la plaça. El paseillo, va acabar aquest segon cop amb tots els toreros fent una reverència a la Família Reial.

El Tato, que havia aplaçat la lidia del tercer toro, va tornar a brindar la seva feina, aquest cop de genolls li va dedicar a la Reina.

Es curiós ¿oi? Dues desfiades en una mateixa tarda i una d’elles amb el toro a la plaça.

Un comentario en “La visita de la reina i els dos paseillos

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.