L’Alfarero de Plata tindrà representació catalana

L’Ajuntament de Villaseca de la Sagra ha donat a conèixer els 18 novellers sense picadors que participaran al X Certamen Alfarero de Plata 2024.
El certamen consistirà de 3 novellades classificatòries de sis novellers cada una, una novillada de semifinal amb els sis millors novellers classificats i per últim una novellada final amb tres novellers on es decidirà el vencedor.

Un dels aspirants serà Mario Vilau, alumne de l’Escola Taurina de Catalunya, que rivalitzarà amb Álvaro Serrano, Iván Rejas, Salvador Herrero, Dennis Martín, Carlos Tirado, Roberto Martín, Isaac Galvin, Raúl Jerez, Ángel Pérez, Simón Andreu, Eduardo Ruiz de Velasco, Julio Méndez, Javier Bernal, Sergio Rollón, Sergio Moreno, Jorge Hurtado i Jairo López.

Les 3 novellades classificatòries se celebraran el dissabte 6 d’abril, el dissabte 13 d’abril i el dissabte 20 d’abril de 2024, així com la semifinal serà el dissabte 27 d’abril i la final el diumenge 5 de maig de 2024.

Per a l’edició d’enguany s’han seleccionat erals de ramaderies de la provincia de Toledo com ara Cortijoliva, Mª Cristina Huertas, Antonio Sánchez, Blanca y Belén Ortega, Sagrario Moreno, Carlos Serrano, La Olivilla i Piedra Escrita.

L’assignció de les ramaderies i de les dates d’actuació dels 18 candidats es determinarà mitjançant un sorteig públic el proper dilluns 26 de febrer de 2024.