Les ramaderies d’Alfara, en peu de guerra contra la prohibició

(EFE). Les dos ramaderies d’Alfara de Carles (Tarragona) estan a un pas de tancar després que un jutjat de Barcelona hagi decretat com a mesura cautelar suspendre les activitats de tienta que desenvolupen des de fa dècades i que es mostren per penyes , grups d’amics i turistes russos . “Som ramaders des de fa tres generacions , fa 100 anys . Ens hi deixem la vida pel benestar dels animals i ens sembla del tot exagerat arribar a aquests extrems” , ha lamentat avui Angelina Mur , propietària de la ramaderia José Mur.

La seva ramaderia , juntament amb la de Rogelio Martí , van rebre el passat 13 de setembre una ordre judicial que els obliga a aturar aquestes activitats, que , segons expliquen, constitueixen el fonament econòmic de les seves ramaderies .

El titular del jutjat contenciós administratiu número 17 de Barcelona considera que les tientas de toros per a turistes que van organitzar l’any passat les dues ramaderies d’Alfara de Carles són una activitat “il · legal i prohibida” perquè infringeixen la Llei de Protecció dels Animals , i per això ha decretat com a mesura cautelar la suspensió d’aquestes activitats .

Els ramaders ja han presentat un recurs d’apel · lació contra aquesta mesura i , mentrestant , han hagut de rescindir el contracte als treballadors de temporada i suspendre totes les activitats previstes fins al 30 d’octubre, quan acaben aquestes activitats dirigides a turistes .

Hem hagut de parar tota l’activitat ramadera . Ens hem quedat totalment indefensos i a un peu de la ruïna. La situació és molt crítica“, ha expressat Mur .

Segons les previsions d’aquesta ramadera , la suspensió de les activitats pot comportar unes pèrdues de 100.000 euros aquesta temporada .

Una situació que pateix de forma idèntica la ramaderia de Rogelio Martí , segons ha constatat el seu propietari – les dues ramaderies tenen unes 200 caps de bestiar , destinades als correbous-.

Davant la manca d’un criteri unificat en el si de la mateixa Generalitat -el departament d’Agricultura ha avalat aquest tipus d’activitats, mentre que Interior s’ha mostrat clarament contrari- i també d’indefensió legal, les ramaderies , que avui han rebut el suport explícit de l’alcalde d’Alfara , Josep Mas, i així mateix de l’alcalde i ramader de Xerta, Moisès Fabra, reclamen una modificació legal perquè aquest tipus d’activitats tinguin cabuda .

No perjudica només a les ramaderies del poble, sinó també l’activitat econòmica del territori“, argumenta Mas.

El secretari de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’ Ebre, Santi Albiol, ha lamentat per la seva banda que “amb aquesta decisió s’ataqui directament a la llavor de la festa, les ramaderies” .

I ha assegurat que en un principi “no s’havia contemplat incloure aquestes activitats en la llei dels correbous perquè sempre s’han entès com una activitat més dins de les tasques ramaderes“.

Per la seva banda, Fabra ha explicat que ja s’han produït reunions “amb tots els diputats de les Terres de l’ Ebre” i que “els mateixos diputats veuen molt complicat fer entendre i explicar als diputats de la resta de Catalunya aquesta possible modificació de la llei .Malament anem si des del territori no som capaços d’explicar“, ha lamentat l’alcalde de Xerta.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.