Movilització dels taurins per mantenir el seu centenari correbou a Olot
L’Ajuntament d’Olot convocarà una consulta ciutadana per decidir el futur dels correbous a la ciutat. Serà a principis del 2016, probablement a la primavera, quan els olotins podran triar si volen continuar celebrant un correbou per les Festes del Tura.

El passat 27 d’agost, l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas (CIU), va anunciar la voluntat de l’Ajuntament de convocar una consulta pel correbou i per altres temes en el primer semestre del 2015. A l’últim ple del mes de juliol, l’oposició, impulsada per la CUP, en bloc va votar en contra de celebrar el correbou d’enguany i és va aprovar amb els únics vots de CiU i el PSC. L’equip de govern va defensar que aquest any es celebrés, perquè així ho recull la concessió de la Penya Taurina La Garrotxa i sinó se’ls hauria d’indemnitzar. Tot i així, com que la concessió acaba aquest 2015, va comprometre’s a estudiar-ne detalladament la seva renovació.

Per la seva banda, Pepe Amores, president de la Penya La Garrotxa, ha anunciat una recollida de firmes que ja s’està portant a terme en diferente llocs de la població, com aquesta nit a la celebració del correbou a la plaça de toros d’Olot, on es congregaran milers d’olotins i amants de la cultura taurina. A més, Amores recorda que aquesta tradició, a banda de motor económic, es una arrel de la seva cultura que es situa a 1636. Unes festes que només es van deixar de celebrar durant els anys de la dictadura franquista.

D’aquesta manera, la política catalana torna a atacar la tauromàquia, aquesta vegada a Olot i al carrer. De qualsevol manera, avui hi haurà toros i correbous a la població de La Garrotxa (http://www.vadebraus.com/tres-dies-de-toros-a-girona/)  on milers de persones exercirán el seu dret d’anar lliurement a la placa de toros d’Olot, la més antiga de Catalunya, inaugurada en 1859.

Un comentario en “Movilització dels taurins per mantenir el seu centenari correbou a Olot

  1. Mi apoyo incondicional a toda la afición de Olot y especialmente a Pepe amores y la Penya Taurina la Garrotxa.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.