Muletazos, de Bellaterra, amplia el nombre d’obres

L’editorial catalana Edicions Bellaterra acaba de publicar una nova obra que s’afegeix a la seva ja extensa col·lecció Muletazos. Fins a aquesta última edició, la col·lecció compta amb més de 35 obres literàries, totes elles de temàtica taurina.

Historias probables de la Tauromaquia, de Pepe Illo a José Fuentes és una obra de Miguel Vega (Linares, Jaén, 1967). Llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de Granada, ha publicat diverses obres literàries, entre elles Tríptico de Cástulo, amb la qual va obtenir el premi per a escriptors novells de la Diputació de Jaén en 2004, i Curro Díaz, torero lorquiano, el 2012, inclòs en aquesta mateixa col·lecció de Bellaterra.

En Historias probables de la Tauromaquia, l’autor reconeix “afegir l’epítet de ‘probables’ a les quinze històries sobre altres tants matadors llegendaris de la Tauromàquia que narro en els presents relats. Tracto d’indicar, d’aquesta manera, que l’explicat sobre cada figura d’època serà pràcticament cert en la seva major part, excepte en alguns detalls -que prefereixo no desvetllar- corresponents al terreny del que és estrictament fictici“.


Segons Blázquez, “cal destacar que per les pàgines d’aquests relats desfilen personatges de la Cultura com Goya, Blasco Ibáñez, Rodolfo Valentino, Lorca, Alberti, Picasso… manifestant-se així la fluïda naturalitat amb que les altres arts s’han relacionat amb la Tauromàquia al llarg del temps“.

Recordem que Edicions Bellaterra és, en l’actualitat, l’única editorial amb una col·lecció dedicada exclusivament al món dels toros. Tot un èxit digne d’esment, amb la peculiaritat de publicar des de Catalunya. Per conèixer la col·lecció Muletazos íntegrament, podeu clicar en el següent enllaç: Colección Bellaterra.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.