Recordant a Juanito Carmona

En l’aniversari del seu naixement, volem recordar a un bon professional del toreo nascut a Mataró el 7 de juliol  de 1937. Juan Fernández Carmona, mes conegut com a Juanito Carmona.

De jove la seva afició al món taurí el va fer decantar-se per aquesta professió i amb disset anys va torejar a la plaça de toros de Girona, el 12 d’octubre de 1954 compartint cartell amb Antonio Martínez “Sanluqueño” i Francisco Calvo per a estoquejar bous de la divisa de Cembrano. Tres anys després va debutar a La Monumental, el 7 de abril de 1957, quan es va anunciar amb El Trianero i Abelardo Bergara.  Va obtenir un dels èxits més importants de la seva carrera el 2 de juny de 1960 a la plaça de toros de Almería.

A l’any 1961 i mentre tentava en la ramaderia de Antonio Urquijo, va resultar ferit per una banyada, i aquest percanç va marcar la seva trajectòria taurina, però mai el va allunyar del món dels toros. El 6 d’agost de 1961 va tornar a torejar a la plaça de toros de Vic, aquest cop acompanyat d’Aurelio Saa “El Colombiano”. Com molts toreros, va bescanviar l’or per la plata i es fer banderiller, formant part de les quadrilles de toreros importants José Fuentes, Ángel Teruel o Tinín.

A l’any 1978 i mentre torejava en un festival a les ordres d’Angel Teruel, a la plaça santanderina d’Ampuero, va trobar la mort com a conseqüència d’una embòlia cerebral.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.