Tal dia com avui…

Tal dia com avui 28 de juliol…

El 28 de juliol de 1877 el toro Borracho de la ramaderia de Carriquiri va suportar 20 cops de puya i va matar a set cavalls durant la seva lidia.

El 28 de juliol de 1894 se va inaugurar la plaça de toros de Mataró. Es trobava a prop del velòdrom i les seves graderies podien albergar fins a 8.000 persones. Va ser en una funció en la que va actuar en solitari Rafael Guerra “Guerrita” per a lidiar bous de Jose Maria de la Camara.

El 28 de juliol de 1913, el tòrero còmic català Carmelo Tusquellas “Charlot” va debutar a la plaça de toros de Vic.

El torero català Gil Tovar va torejar a la plaça de Las Ventas, el 28 de juliol de 1940. Va ser una actuació destacada, aquella tarda també es van anunciar a Pepe Chalameta i Agustin Diaz “Michelin” i van estoquejar toros de la ramaderia de Hermanos Hidalgo.

El noveller Rafael Jimenez Marquez, molt vinculat amb Barcelona i concretament amb el barri del Poble Sec, es va lluir el 28 de juliol de 1964 amb animals dels Marques de Villamarta. En una tarda per a la història ja que compartia cartell amb Jose González “Copano” i  amb Francisco Rivera “Paquirri” que debutava amb picadors.

El català Carlos Torres va torejar a cavall a la plaça de toros de Lloret de Mar el 28 de juliol de 1986, va ser un festeig mixte en el que també va torejar a peu el català Miguel Marcos.

El 28 de juliol de 1996 va destacar un toro criat a Catalunya en una plaça catalana. Va ser un bou que pastava al Parc Natural de Tortosa-Beseit, i pertanyia a la ramaderia de Rogelio Martí. Va ser lidiat a Tarragona i va ser premiat amb la volta a la plaça.

El 28 de juliol de 1996, la torera catalana Manoli Sierra va firmar una destacada actuació a la plaça de toros de La Collada de Sis Camins de Vilanova i la Geltrú.

El 28 de juliol de l’any 2000 el torero català Serafin Marín va torejar quan encara era noveller a la desapareguda plaça de Lloret de Mar.

El 28 de juliol de 2009 el noveller català Jesús Fernandez va torejar a La Monumental de Barcelona.

El 28 de juliol de 2010 ¿es van prohibir els toros a Barcelona?

Un comentario en “Tal dia com avui…

  1. Increible Raúl, verdaderamente asombroso la cantidad de datos que manejas.
    Eres la Wikipedia de la tauromaquía.
    Tus artículos me resultan muy interesantes y sobre todo entretenidos.
    Espero con ganas el próximo.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.