Tauromaquia Balear, la nova obra de Raúl Felices

La situació taurina a Balears està en un moment més que crític. A les portes d’una probable prohibició parlamentària, Edicions Bellaterra publica una nova obra que s’afegeix a la seva col·lecció Muletazos: Tauromaquia Balear, escrita pel català Raúl Felices.

Es tracta del segon llibre del que fos banderiller barceloní, després que en 2010 es publiqués Catalunya Taurina, també de la mateixa editorial. En aquesta ocasió, l’obra és un exhaustiu recorregut per la història de la tauromàquia en aquella zona. Un minuciós treball de l’autor sobre l’important arrelament de la cultura taurina en tot l’arxipèlag, tan injuriat i negat en la seva pròpia història pels corrents moderns actuals, així com per l’abandó que des de dins també ha sofert.

Els seus toreros, els empresaris que per allá van passar, les seves places de toros, ramaderies de toros braus, la cultura a les seves festes populars, cirurgians, entitats taurines, personatges… Felices es deté en totes i cadascuna de les peces que donen forma a una tradició encara present i amb cert arrelament en les Illes Balears. A més, compta amb l’historial de tots els espectacles que any rere any es van celebrar en el Coliseo de Palma i amb més de 300 fotografies. Inclús, el banderiller mallorquí Valentín Luján escriu una pàgina al llibre, que compta amb un pròleg d’excepció escrit per Santiago Martín “El Viti“, el torero que més vegades ha fet el passeig fins ara desde la inauguració del Coliseo.

Tauromaquia Balear veu la llum, possiblement, al moment més necessari, precisament, per llançar llum davant tanta tenebra que renega d’un passat i d’un present que hauria de romandre i allunyar-se d’una mesquina abolició. Per aquesta raó, gran mèrit d’Edicions Bellaterra, que torna una altra vegada a apostar per la cultura taurina, una altra vegada de mans d’un català com a Raúl Felices.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.