El PPC retarda la votació

El Partit Popular de Catalunya ha decidit portar la ILP antitaurina al Consell de Garanties Estatutàries. En l’escrit presentat davant aquest Consell, el PPC esmenta un Reial Decret aprovat el 1985 pel Govern espanyol en el qual es reconeix que les competències normatives sobre les corrides de bous segueixen depenent de l’Estat en els aspectes essencials. També recorda que el 1992 una llei orgànica de transferència de competències a les comunitats autònomes reserva a l’Estat la facultat de dictar normes que regulen els espectacles taurins.
Els populars afirmen que l’Estat és l’únic òrgan competent per poder regular els espectacles taurins, encara que la regulació dels espectacles públics sigui competència de la comunitat autònoma. També al.leguen la part cultural, ja que consideren que les corrides de bous són una manifestació de la cultura espanyola i catalana, així com un dret dels ciutadans de poder gaudir d’aquesta cultura tradicional i popular.
Per al partit presidit per Alicia Sánchez Camacho aquesta iniciativa abolicionista atenta clara i directament contra els drets dels ciutadans en l’àmbit cultural. D’aquesta manera, asseguren que, en cas de prosperar, els ciutadans de Catalunya que vulguin gaudir de la cultura que representen les corrides de toros i els espectacles taurins no podran fer-ho en les mateixes oportunitats que els ciutadans de la resta de l’Estat.
Cal recordar que el Consell de Garanties Estatutàries és un institució de la Generalitat, format per nou membres nomenats pel president de la Generalitat entre juristes de competència reconeguda. D’aquests nou juristes, dues terceres parts són nomenats a proposta del Parlament de Catalunya i l’altra tercera part pel Govern.
Aquesta decisió del PPC ajornarà la votació final prevista per a aquest dimecres vinent fins a un mes aproximadament, pel que es preveu com a possible data a mitjans del mes de juliol, just abans de que els polítics tanquin al Parlament per vacances.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.