50 anys de l’homenatge a Dali

Avui es compleixen justament cinquanta anys des d’aquell memorable esdeveniment. Ens referim a l’homenatge que se li va tributar al genial pintor Salvador Dalí a la plaça de Figueres el 12 d’agost de 1961. Amb un cartell de màxima categoria doncs, amb toros de la ramaderia de Hermanos Molero, es va anunciar a  Curro Girón, Fermín Murillo i Paco Camino. Va haver-hi una gran resposta de públic, que va omplir les esteses d’una plaça engalanada amb motius dalinians, amb elements decoratius i adorns florals dissenyats pel propi artista que acompanyat per la seva esposa Gal·la, va arribar a la plaça en un cotxe descapotable. El pintor entre el clam del públic va donar la volta al rodo i posteriorment va admirar amb detall el gran triomf dels tres matadors, en un festeig qualificat de memorable i històric per a la ciutat.

Per a tal esdeveniment es va confeccionar un original programa de mà , que sota el títol de ¡Viva los toreros de España! es visualitzava la plaça de toros de Figueres.
Aquell dia el preu de l’entrada a  la plaça era simbòlic i costava tan sols 10 pessetes (com han canviat els temps, Oi?).
Aquest simpàtic homenatge, va concloure amb un sopar organitzat en el seu honor i que va comptar amb una gran assistència de públic, que en acabar l’acte taurí es va desplaçar al restaurant.

No hi ha dubte que Salvador Dalí va ser un excel·lent aficionat i un fervent admirador de “Chamaco”. Una anècdota molt curiosa, succeïa cada vegada que Chamaco torejava a Barcelona, llavors Dalí després dels toros el visitava a la suite de l’Hotel Ritz, on s’allotjava el torero, per comprovar que el que havia vist hores abans en la Monumental de Barcelona «era real i no surrealista».

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.