De qui parlem?

Va néixer el 8 de gener de 1929 al barri de Sants de Barcelona. Va estar molt influenciat per  viure un ambient molt taurí, es va decantar pel toreig a cavall ja que el seu pare dirigia les quadres de cavalls de les places de toros de Barcelona. Va debutar el 15 d’agost de 1945 a la plaça de Vic, i uns mesos mes tard va actuar davant de l’afició de Barcelona, a La Monumental, va ser el 15 d’octubre en un festival benèfic on també va actuar el torero a cavall Alvaro Domecq i Díez, i els toreros Curro Caro i Carlos Arruza.

El 28 de setembre de 1947 va aconseguir un gran èxit a La Monumental de Barcelona en una cursa mixta on van actuar a peu els toreros Joaquin Rodríguez “Cagancho”, Rafael Llorente i Pedro Robledo.

El 21 d’agost de 1949 va repetir triomf a La Monumental en una tarda en la que també actuaven els toreros a peu Julian Marín, Luis Mata i Cayetano Ordoñez; però la seva actuació mes destacada i va ser el 24 de setembre de 1950, a un toro de la ramaderia de Leopoldo Lamamie de Clairac; en una cursa celebrada en honor a la verge de la Mercè, i en presencia dels reconeguts toreros Luis Miguel Dominguin, Paquito Muñoz i Manolo González.

Quan es va retirar va estar vinculat a la Casa Balaña encarregant-se de feines   d’administració. Era nebot de l’empresari Pedro Balaña Espinós.

 El torero a cavall Juanito Balaña Bohemí.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.