Efemèrides de la setmana

Avui repasem les efemèrides de la setmana. Entre l’11 i el 18 d’abril i en només 7 dies han passat moltes coses a la Catalunya taurina, i cal que les recordem:

L’11 d’abril de 1971 el torero català Paco Corpas, es va retirar del toreig en actiu a la plaça de toros de Santiesteban del Puerto (Jaen), tarda en la que va actuar com a fadrí de cerimònia per a atorgar-li l’alternativa al torero Santos Mazzantini en presència del colombià Oscar Cruz.

L’11 d’abril de 1985 neix a Sabadell el català torero Juan Carlos Jimenez Caballero.

El 12 d’abril de 1914 es va inaugurar la plaça de toros de l’Esport, que més tard es rebatejaria amb el nom de Monumental. En aquella primera ocasió, i per la inauguració, el cartell el formaven Vicente Pastor, Manuel Mejias Bienvenida, conegut com el Papa Negro, Curro Martin Vázquez i Serafin Vigola del Torco, més conegut com a Torquito.

El 13 d’abril de 2003 va debutar a La Monumental, com a noveller el torero Juan Carlos Jimenez Caballero.

El 14 d’abril de 1895, va succeir un fet extraordinari a la vegada que curiós a la plaça de toros de El Torin, a la Barceloneta, el toro de nom Comisario que lluïa divisa de Ripamilan va saltar a la graderia, i allà mateix la Guardia Civil va haver de donar-li mort ja que va ser impossible el seu retorn al rodó.

Un any més tard, el 14 d’abril de 1896 el picador de toros Jose Sevilla va morir a la plaça de toros de El Torin.

El 15 d’abril de 1928 es va celebrar a La Monumental una històrica correguda de toros, en la que van participar els matadors Manuel Jimenez “Chicuelo”, Marcial Lalanda i Felix Rodriguez, que van lidiar toros de Graciliano Perez Tabernero.

El 15 d’abril de 1950 va nèixer a Córdova el torero arrelat a Catalunya José Salazar.

El 16 d’abril de 1974 va néixer l’únic torero de la ciutat de Tarragona, Rubèn Marín.

El 16 d’abril de l’any 2000 es va celebrar la primera novellada organitzada per l’Escola Taurina de Catalunya a La Monumental de Barcelona.

El 17 d’abril de 1927 es va presentar com a matador de toros a Barcelona, el popular torero Pedro Basauri “Pedrucho”.

El 17 d’abril de 1966 es va organitzar una novellada a Vilanova i La Geltrú, amb la intervenció del popular Blas Romero “El Platanito” que va alternar amb Manolo Gallardo i el cavaller Conde de San Remí.

El 17 d’abril de 2005, el català Serafin Marín va estoquejar en solitari 6 toros de diverses ramaderies, en la que va guanyar 3 orelles.

El 18 d’abril de 1945 va néixer a Figueres el torero i empresari català Enrique Paton.

El 18 d’abril de 2004, el torero català Serafin Marín va fer per primer cop la desfilada en comitiva portant una barretina, com a senyal de defensa de la catalanitat dels toros.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.