La Federació respon a la denúncia animalista: “Que ho demostrin”

La Fundación Franz Weber, de defensa dels drets animals, ha presentat una denúncia, admesa a tràmit, davant la Junta Electoral Central per possibles irregularitats en la recollida de signatures de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) a favor de la festa dels toros . Preveuen que les firmes “patiran una considerable minva de signatures quan arribin a la Junta Electoral“.

Aquesta Fundación ha denunciat la forma en què es van recollir les signatures, ja que asseguren que des de la Comissió Promotora de la ILP “es va encoratjar a saltar-se la llei promocionant a la seva web i el seu mur de Facebook la frase ‘recull firmes sense ser fedatari’” . A més, creuen que “el parany articulat pels taurins consistia en repartir plecs de signatures que després serien validades per algú que si s’hagués donat d’alta com a fedatari, donant així fe que aquesta persona autoritzada era qui havia recollit les signatures“.

A pocs dies de que es compleixi el termini oficial de què disposa la Junta Electoral Central per validar les 500.000 signatures necessàries per a la ILP, el president de la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya, Luis María Gibert ha assegurat a vadebraus el següent: “Aquesta denúncia no és la primera que presenten sobre la ILP. Però el més fàcil que poden fer és demostrar el que diuen “. Segons Gibert, “fins i tot vam desestimar un oferiment del diari La Razón per lliurar amb cada diari un plec sense el full per fer-se fedatari, doncs així s’abaratien costos. Però no ho vam fer. A La Gaceta sí, amb els dos fulls, el del plec i el del fedatari “. Juntament amb aquesta acció i amb la col · locació de plecs en els seients en diferents places a final de la temporada passada, la Federació va pujar en milers els seus fedataris, arribant als 4.700. “A les places, com a la Monumental, també es va col.locar, al costat del plec, el mateix full per fer-se fedatari. Aquí està la prova més clara que hem complert amb el que exigeix la llei. No teníem perquè amagar res“. A l’acusació, Gibert afegeix amb contundència: “Nosaltres no tenim res més a dir. Són ells: Que ho demostrin“.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.