Gibert: “Tenim un milió de signatures potencials”

Estem molt contents amb com estan transcorrent els esdeveniments. Després d’haver contactat amb totes les penyes i federacions taurines de tot el país, ens vam reunir a Madrid amb dotze organitzacions que representen a la resta d’estaments del sector taurí: toreros, ramaders, empresaris, subalterns, mossos d’espases i rematadors, escoles de tauromàquia … per explicar-los com tramitar la recollida de signatures i comptar amb la seva col.laboració “.

Són declaracions del president de la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya, Luis María Gibert, a Aplausos. Es mostra optimista, ja que “a dia d’avui, comptem amb 780.000 signatures potencials però després de la reunió d’aquest dimecres a Madrid, comptarem amb una mica més d’un milió de signatures potencials que seran recollides per uns 820 fedataris“. A partir del proper dilluns, la Federació començarà a enviar els plecs als fedataris: “És important que la gent pugui demanar ser fedatària fins a l’últim moment. Com més siguem, millor. I si en lloc de recollir aquest milió de signatures que tenim ara potencialment, podem recollir milió i mig o dos milions, molt millor “.

Pel que fa als suports del sector taurí, Gibert explica que estan rebent “el suport de tot el món. No podem fallar. És la nostra gran oportunitat. Des de la Federació estarem en totes les places d’Espanya recollint signatures a partir d’aquest Diumenge de Resurrecció, però la gent, a títol personal, si pot anar sumant firmes pel seu compte, entre les seves amistats, al seu poble o on sigui, millor per a tots“. També aclareix els requisits per ser fedatari: “només cal ser espanyol, major d’edat i no tenir antecedents penals, i per signar només cal ser espanyol, major d’edat i fer saber el nom que posa al DNI, el nombre de DNI, el lloc de naixement i, molt important, el lloc on s’està censat“.

Per acabar, president de la Federació avisa: “Entre tots ho aconseguirem, però no ens dormim ni ens confiem“.

5 comentarios en “Gibert: “Tenim un milió de signatures potencials”

  1. A lo mejor cada fedatario no recoje 1000 firmas, pero habrá fedatarios que recojan 5000 o 10000. Hay entidades, peñas, asociaciones…En fin, vamos a apoyar todos. Si salimos derrotados, está claro que perdemos el partido. Yo por mi parte, confio totalmente en la ILP y creo que conseguiremos más firmas de las necesarias.

  2. Creo que aunque difícil(pensaba que seríamos más fedatarios) se pueden conseguir las 500.000 firmas siempre y cuando más de la mitad se recojan fuera de aquí.Muchos veraneamos o tenemos familia fuera de Catalunya y hemos de aprovechar para conseguirlas.Supongo que el exceso de optimismo desde la Federación es para animar a la tropa lo cual no nos va mal.Lo que no me parece prudente después de tantas decepciones en los últimos tiempos es que el Sr. Gibert diga que por la Feria de Pilar el TC se habrá pronunciado(sería un récord histórico).Saludos.

  3. Antes que nos llevemos nuevamente a engaño, ¿me podría explicar alguien como la declaración de bien de interés cultural puede afectar retroactivamente a la prohibición acordada por el parlamento catalán?

  4. seguro que cada federatario será capaz de conseguir 1000 firmas? muchas me parecen para una persona… yo con 50 me doy con un canto en los dientes… en fin, tendremos confianza en lo que dicen….

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.