Homs confirma que s’ha d’indemnitzar als afectats per la prohibició

El Govern català ha afirmat que les compensacions econòmiques que ha començat a negociar després de la prohibició de les corrides de toros a Catalunya s’han de complir per llei de la cambra catalana. Francesc Homs, portaveu del Govern, ha assegurat en roda de premsa que “hem de complir la llei que es va aprovar al Parlament” i que establia aquestes compensacions.

Aquest procés negociador es podria prolongar sis mesos, tal com recull la llei catalana, “amb audiència als interessats“, tot i que la tramitació de l’expedient es podria posposar més enllà en cas que el Govern sol · liciti informació addicional.

Aquesta notícia d’última hora, arriba després que ahir es donés a conèixer que la Generalitat havia començat les negociacions per fixar la possible compensació econòmica com a conseqüència de la prohibició. “La Generalitat ha obert un procediment de responsabilitat. S’ha començat a veure a les persones interessades, se’ls està escoltant i s’ha rebut informació per determinar si hi ha un mal “, segons van manifestar a Europa Press fonts del Govern català.

Fins ara, la Casa Balañá, propietària de la Monumental de Barcelona, ja va lliurar a finals de febrer la seva “primera petició d’estudi d’indemnitzacions“, de manera que l’acord no s’assolirà almenys fins al setembre. La negociació pretén determinar si hi ha una “lesió de drets subjectius” que emanin de la prohibició, cosa que des del Govern no s’ha confirmat fins que es confirmin els danys pertinents.

Davant d’aquesta nova situació, cal recordar que els estudis del sector taurí van fixar en el seu moment la compensació entre 300 i 500 milions d’euros, tenint en compte el dany emergent i el lucre cessant, i prenent com a base les 111.000 entrades venudes el 2007 a una mitjana de 40 euros cadascuna. Tot i així, també cal recordar les paraules del portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, que assegurava que les indemnitzacions es situarien en “milers d’euros” i que elevar-lo a milions era una “autèntica barbaritat“.

Tampoc hem d’oblidar les dues vies obertes per derogar la prohibició: el recurs presentat pel PP davant el Tribunal Constitucional i les 500.000 signatures validades al Congrés dels Diputats de Madrid, presentades per la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya.

7 comentarios en “Homs confirma que s’ha d’indemnitzar als afectats per la prohibició

 1. ojala no se pongan de acuerdo, y sea la ley la que fije las indemnizaciones y que estas fuesen millonarias como dicen los taurinos que deben ser, para que los caciques de la generalitat que nos gobiernan, no les quede mas remedio que echarse para atras, haber como justificarian tanto recorte, y a la misma vez pagar esa cantidad por sus caprichos nacionalistas
  saludos y adelante taurinos
  jose pablo

 2. Crec q,aquets politics i l,empresa tindrian de fer un acte de reflexio i tenir un respecta als aficionats taurins de Catalunya,despres dels desprecis a q,hem estat som-mesos
  com si no fossim ciutdans d,aquesta terra i que gracias als
  toros en els origens l,empresa arrivat fins on arrivat.

 3. Dando como seguros los plazos de mi admirado Luis Mª Gibert,le sugiero a el y a toda afición, que se organice en NOVIEMBRE una GRAN CORRIDA DE TOROS CON TODAS LAS FIGURAS,CON EL FIN DE REIVINDICAR LA TAUROÁQUIA Y A NUESTRA MONUMENTAL.¡¡PIENSO QUE ES MUY IMPORTANTE QUE HAYA TOROS EN BARCELONA!!, AUNQUE PASEMOS FRIO, DURANTE EL PRESENTE AÑO 2012.

 4. El Congreso de los Diputados, inicia las vacaciones en el mes de Julio. En estos momentos, la ILP, está en el Senado.
  Será, a partir del 20 de Septiembre, cuando se iniccie el debate parlamentario. Podrá estar aprobada, casi con toda seguridad, en el mes de Noviembre.
  En cuanto al Constitucional, todavía hay posibilidades de que se apruebe antes que la ILP. El problema radica en la siguiente pregunta: ¿Que estamento la apruieba antes, el Congreso o el TC?
  Ojala el TC, pueda declarar ANTICONSTITUCIONAL, la prohibición de los TOROS en Catalunya antes de que finalice Julio. Yo, aún tengo esperanzas en ello.

 5. La cosa empieza a oler a “toma el dinero y corre”. Doña Alicia ya sacó su puñadito de votos de los taurinos de Barcelona y ahora está visto que no puede perder el tiempo con el tema toros, ya que tiene otras cosas más importantes en que ocuparse, además de pactar tropecientas veces todo lo pactable con Más y Convergencia. Lo de la ILP, todo indica que va para largo (lo ideal sería aprobarlo en julio, antes de las vacaciones parlamentarias), pero ¿qué pasa si se aprueba en el Congreso lo de Bien de Interés Cultural de la Tauromaquia para todo el Estado español y ello conlleva que los Toros en Cataluña son una actividad legal? Pues, creo que no será posible cobrar indemnizaciones por un espectáculo que no estará prohibido. Lo del TC… bueno, pero si llevan años que dicen que hay que renovarlo y no se ponen de acuerdo en cómo hacerlo…

 6. Hablando de indemnizaciones, el fin de semana ordenando papeles me volví a poner de mala leche cuando apareció la transferencia que hice en su día a la Plataforma del señor Corrales.¿Qué pasa con este tipo, nos vamos a callar y dejar que no rinda cuentas?.Así nos va en este país de pícaros.Si alguien se apunta estoy dispuesto a destapar lo que pasó con los miles y miles de euros que se recaudaron y lo que fue de las firmas recogidas.Si los socios de la PDF quieren estaría obligado a someterse a una auditoría y presentar facturas.La cosa huele a podrido señor Corrales y quizás nos debería devolver nuestro dinero, ¿no cree?.

 7. Ja que la senyora Sanchez Camacho és un mentidera, almenys el PP d`Espanya, que posi d`una vegada la ILP a votació al Congrés dels Diputats, que molts els vam votar només per aixó. O és que han de quedar bé amb el senyor Más?, que és el soci preferent del PP, per esclavitzar a la majoria d`espanyols. Si la ILP és vota gaire tard, serà paper mullat

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.