Joan Colomer Camarasa entrevista a la gran aficionada Silvia Freixas al Diari de Girona

Volem publicar la entrevista que va sortir dimecres passat al Diari de Girona del periodista Joan Colomer Camarasa a la aficionada Silvia Freixas

 

Gran aficionada a la festa dels toros, membre del Club Taurí Gironí i organitzadora de la Trobada de penyes taurines a Girona, Sílvia Feixas ha demostrat amb escreix que sap aportar la fermesa i el coneixement precís de les cartes de navegació per orientar el vaixell taurí gironí i superar les tempestes pròpies dels moments difícils que es viuen a Catalunya amb la prohibició de les curses de braus. Filla del gran aficionat Damià Feixas, va viure des de molt petita a casa seva l’ambient taurí.
Com valora la darrera trobada de penyes?
Ens vam aplegar molts aficionats amb un caràcter purament amical i la resposta a la nostra convocatòria va ser molt gran. A banda del Club Taurí Gironí van assistir-hi les penyes taurines de Figueres, Olot, Lloret i, fins i tot, va venir la Penya taurina Manlleuenca. També vam comptar amb la presència del torero d’Olot Abel Robles; el president de la UTYAC (Unión de Taurinos y Aficionados de Catalunya), Paco Piriz, i el president de la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya, Paco March que van donar suport a la trobada.
Quin missatge es va transmetre?
El d’aconseguir una comunicació fluïda entre les penyes, clubs i organitzacions taurines catalanes dels actes i esdeveniments que es puguin portar a terme. El president va insistir que ara, més que mai, la Federació volia donar suport i ajuda a totes les entitats taurines. I tal com diu en Paco Piriz, és molt important que la Federació aglutini totes les penyes catalanes.
Quines propostes s’estudien per enfortir les penyes?
S’està preparant una sortida per visitar una ramaderia de toros de lídia i projectar a Barcelona un interessant documental sobre Luis Francisco Esplá. També es farà un acte a la Casa del Llibre del Passeig de Gràcia de Barcelona, a principis de maig, arran d’una publicació taurina anomenada Monosabio.
Què opina sobre la possibilitat del retorn dels toros a Catalunya?
El president de la Federació va parlar d’aquesta possibilitat i va deixar molt clar que s’han d’acomplir tres factors: que la sentència del Tribunal Constitucional sigui favorable, que continuiï el compromís de l’empresa per celebrar de nou curses de braus al rèdol de la plaça Monumental, i que es mantingui, per damunt de tot, la lluita, la voluntat i la unió de l’afició taurina de la manera que s’ha demostrat en aquesta trobada celebrada a Girona.
En aquest important acte de reafirmació hi van faltar dos grans aficionats…
El senyor Pere Bellsolà i el senyor Damià Feixas, els quals des del cel se senten orgullosos que un grup de persones d’arreu de Catalunya donin suport amb entusiasme a una afició que formà part

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.