Juan José Padilla i Ángel Galdón reben el trofeu “Bou de Costitx 2012” a Mallorca

Gairebé dues-centes persones es van donar cita aquest dissabte passat al restaurant Hoyo 10 de Palma de Mallorca per rebre i rendir un calorós homenatge a Juan José Padilla i el ramader Ángel Galdón amb motiu de la gala d’entrega del VIII Bou de Costitx que per vuitè any consecutiu , i després d’una mescla de constància i esforços, ve organitzant  la Asociación para el Fomento por la Fiesta en Baleares.

Amb rigorosa puntualitat van arribar els homenatjats a l’esdeveniment on mitjans de comunicació tant televisius com premsa escrita, aficionats, polítics, professionals taurins i autoritats de l’illa els esperaven per arroparles en una nit que seria de gran significat i transcendència tant per a la Fiesta com per a la mateixa afició. Una afició que també pateix els atacs d’un grupet d’animalets que la nit anterior va omplir de pintades en contra de la Tauromàquia la façana del restaurant Hoyo 10.

A la presentació de l’acte el va seguir una breu però interessant conferència sobre la relació entre “La pintura y los toros” de mans de l’artista José Aranda que va precedir a un sopar que va ser del gust dels assistents.
Després dels postres, un emotiu discurs del que va ser doctor-cirurgià del Coliseu Balear D. Juan A. Ballester darrere el qual la dona del torero Juan José Padilla va haver d´expressar un no menys emotiu agraïment. I és que Lidia Cabello, que així es diu ella, brega també al costat del torero el pitjor toro de la seva carrera taurina.

Després de rebre els trofeus el torero de Jerez va tenir unes paraules d’agraïment per l’illa que el va veure néixer com a profesional, contant anècdotes, esmentant als professionals amb qui va tenir més relació en la seva etapa afincat a Mallorca i fins i tot va tenir també un emotiu i sincer record per Frco. Gabriel Pericás conserge del Coliseo Balear, qui es troba des de fa ja quatre anys en un estat vegetatiu després d’un infart cerebral patit durant un festival en el qual actuava precisament ell mateix, Padilla.

Angel Galdón per part seva i amb la humilitat i la qualitat humana que sempre l’ha caracteritzat per la qual és respectat entre els professionals i aficionats de Mallorca, no va tenir més que paraules d’agraïment tant per a la junta directiva amb motiu d’haver estat escollit per rebre aquest Bou de Costitx 2012 com per als professionals i amics que des dels seus inicis van confiar en ell i en el seu fill Sergio Galdón que és qui regenta la ramaderia “El Onsareño”.

Entre els assistents toreros de l’illa, el comissari i president del Coliseu Balear D. Manuel Pelagón, el delegat governatiu D. Federico Carbonell, el pintor Tolo Albertí qui va fer entrega d’unes obres realitzades per ell mateix als homenatjats, David Devis (PP) i María José Frau (PP) qui va actuar com a padrina de la cerimònia realitzant el lliurament de trofeus.
La junta directiva de la Asociación para el Fomento por la Fiesta en Baleares està composta per Rafael Martínez (president), Tolo Payeras (president d´honor), Juan A. Ballester (vicepresident), Nicolás Cañellas (secretari), Miguel Gomis (tresorer), i els vocals Damián Ferrà, Salvador Martínez i Tolo Albertí. Tots ells van agrair sincerament la presència als convidats.

Fotos: Tolo Payeras

Un comentario en “Juan José Padilla i Ángel Galdón reben el trofeu “Bou de Costitx 2012” a Mallorca

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.