Juan José Padilla i Ángel Galdón “Bou de Costitx 2012” a Mallorca

La Asociación para el Fomento por la Fiesta en Baleares celebrarà el proper dissabte 21 d’Abril la gala anual “Bou de Costitx”. Aquesta serà la vuitena edició d’un trofeu que s’ha anat consolidant any rere any després de l’esforç i la constància dels integrants que formen la junta directiva i amb el qual es pretén homenatjar i/o reconèixer mèrits a persones o institucions que hagin destacat per la seva tasca a la Fiesta. Aquest any la resolució d’aquesta Associació ha recaigut en el torero jerezano Juan José Padilla com a homenatge i reconeixement a la seva trajectòria professional i al ramader Ángel Galdón com a reconeixement a una trajectòria amb els consegüents esforços i dificultats que comporten el crear i dirigir una ramaderia de toros braus a l’illa.

L’acte ha despertat gran expectació entre els aficionats mallorquins que han esgotat gairebé íntegrament la venda de tiquets per a l’acte que tindrà lloc al restaurant Hoyo 10 de Palma.

Padilla, per la seva banda, ha confirmat l’assistència a aquest acte acompanyat de la seva dona. Cal recordar i destacar que el torero jerezano actuarà el dia previ a aquesta gala en la Real Maestranza de Sevilla. Sens dubte una demostració de l’afecte que sempre ha professat a Mallorca, la terra que el va veure néixer com a torero ja que, va ser a la coqueta plaça de toros mallorquina del poble d’Alcúdia on Padilla donar els seus primers passos com a professional.

Tant el ramader Àngel Galdón com el seu fill Sergio qui realitza les tasques de gerència de la ramaderia se senten molt il·lusionats i agraïts per aquest premi i el reconeixement que això comporta.

A continuació adjuntem el programa d’actes que tindrà lloc en aquesta gala:

A les 21:00 h. recepció d’autoritats i inauguració de l’exposició de pintura taurina del pintor Tolo Alberti.
A les 21:30 h. conferència a càrrec de l’artista José Aranda que dissertarà sobre la relació entre “La pintura y los toros”.
A les 22:00 h. sopar acompanyats dels socis, els guardonats i autoritats.
Acabat el sopar, hi haurà unes paraules de les autoritats per seguidament procedir a l’entrega dels trofeus.
Seguiran unes paraules dels guardonats, del doctor Juan Antonio Ballester, (vicepresident de l’Associació) i d’Antonio Gutiérrez (President de la Federación de Entitades Taurinas de Baleares).
L’acte es clourà amb unes paraules a càrrec del president de la Asociación para el Fomento por la Fiesta en Baleares, Rafael Martínez.
La VIII Gala Bou de Costitx serà presentada pel relacions públiques i presentador de televisió Pep Sans.
Els trofeus “Bou de Costitx”, obra del prestigiós joier Nicolás (joier oficial de la Casa Reial), representen els toros autòctons de Mallorca exposats al Museo Arqueológico de Madrid.

Bodegas Macià Batle patrocina els trofeus d’aquesta vuitena edició.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.