La Federació es reuneix demà amb el ministre Wert i farà una roda de premsa posterior

La passada setmana diferents mitjans de comunicació es feien ressò de la lenta tramitació parlamentària de la Iniciativa Legislativa Popular per declarar els toros com a Bé d’Interès Cultural, que tracta de revocar la prohibició dels toros a Catalunya, fins al punt que s’assegurava, segons fonts pròximes al Congrés, que la seva entrada en vigor era inviable per salvar la present temporada a Barcelona.

Tan sols un dia després, el ministre de Cultura, Educació i Esport, José Ignacio Wert, reconeixia que els tràmits de la ILP anirien “molt més de pressa“. Declaracions de Wert a la Cadena COPE, en què també indicava que “es va a articular amb una iniciativa legislativa del Govern per considerar la cultura taurina com a bé cultural i immaterial“.

Així les coses, Luis María Gibert, tornava a reclamar l’atenció promesa pel Govern central a la ILP, presentada per la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya (FETC), de la qual és president. A través del diari La Razón, Gibert afirmava el següent: “Des del 19 de març, que va haver de començar a tramitar, estem a 10 de juny i seguim igual“, assegurant que des de la FETCes van enviar cartes per parlar de l’assumpte amb el representant de Cultura, és a dir, sol · licitar una entrevista que, a més, està recolzada per 650.000 firmes “.

I serà demà, quan aquesta reunió es dugui a terme. A les 17:30 hores, al Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert rebrà els promotors catalans, “per parlar de la ILP, del futur immediat de la Iniciativa: la possible data de la seva aprovació i del seguiment posterior” . Hi assistiran el mateix Gibert, la vicepresidenta Marilén Barceló i l’advocat Alejandro Gasch.

A més, la FETC amb el seu president Gibert al capdavant, ha convocat els mitjans per a una roda de premsa posterior a la reunió a les 18:45 hores a l’Hotel Wellington de Madrid, en la qual donaran a conèixer a la premsa especialitzada i generalista les conclusions que ha presentat aquesta Federació davant del Ministeri de Cultura i la resposta atorgada per part d’aquest Ministeri.

3 comentarios en “La Federació es reuneix demà amb el ministre Wert i farà una roda de premsa posterior

  1. Supongo que no se habrán llevado la “famosa” pantalla de plasma de la Federación que sale en todos los fondos de las fotografías de la Federación. Si vemos fotos de hace 25 años, el fondo es el mismo, solo ha cambiado la pantalla…Rogaria que en las próximas ruedas de prensa en la Federación cambiaran el decorado. Es tan casposo…

  2. El que treuran del ministre Wert seran bones paraules i bla, bla, bla, bla… però està molt be reunir-se amb ell i mostrar el descontent per la lentitud del procés.

    La ILP tirarà endavant quan el PP la pugui utilitzar per distreure l’atenció amb la polémica que sempre envolta a la Tauromaquia, com quan després de 5 mesos d’estar en un calaix oblidada, la va treure per se admesa el mateix dia que la ILP de la dació, per d’aquesta manera distreure la seva primera intenció de no aceptar el tràmit de la ILP de la dació.

    Tant de bo m’equivoqui, però els antecedents són tant tossuts que sempre són allà per recordar-los.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.