La FETC amb les penyes de Girona

Després d’un llarg període d’absència, el passat diumenge 22 de febrer, amb un caràcter purament amical, es reuniren a la ciutat de Girona representants de la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya, i les penyes taurines de Figueres, Girona, Lloret, Manlleu i Olot amb els respectius presidents i socis celebrant plegats un esmorzar- tertulia.

HEM PASSAT TEMPS DIFÍCILS, ARA VENEN TEMPS DESCISIUS,

El president de la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya, el Sr. Francisco March, és qui inicia els parlaments, amb un agraïment a la magnifica resposta dels aficionats taurins gironins. L’esperit de la Federació, explicà, és intentar involucrar l’afició taurina, és aconseguir un feedback entre les parts informant mutuament dels actes i esdeveniments que es vulguin portar a terme, brindant ara més que mai l’ajuda de la Federació a cada una de les entitats allí presents.

El Sr. March explica que la Federació disposa facebook i twitter així com una pagina web taurina amb català Va de Braus. Una de les propostes de la jornada és precisament donar-li més força a la pagina convertint-la en un butlletí periòdic.

PER TAL QUE CATALUNYA PUGUI GAUDIR DE NOU DE LA FESTA DELS TOROS S’HAN DE CUMPLIR TRES FACTORS:

Que la sentència del Tribunal Constitucional falli a favor.

Que continui el compromís de l’empresa per celebrar de nou corrides a la Monumental

Que es mantingui la lluita, la voluntat i la unió de l’afició taurina

Exposa el president de la Federació en el torn obert de preguntes

El Sr. Paco Piriz, president d’UTYAC (unión de taurinos y aficionados de Catalunya) insisteix i reitera com a imprescindible que l’objectiu de la Federació és que desenvolupi un paper aglutinador de les penyes taurines de Catalunya.

Els presidents dels clubs presents, el Sr. Avelino Garcia (de Figueres), el Sr. Pere Pujolràs (de Girona), el Sr. Santiago Gallego (de Lloret), el Sr. Jordi Clech (de Manlleu) i el Sr. Mariano Legazpe, qui substituia el Sr. Pepe Amores (d’Olot), se senten satisfets de la trobada i disposats a reemprendre l’activitat per la qual es crearen aquests clubs. Es tracten diverses propostes per enfortir la unió. La que prèn més cos és organitzar una sortida conjunta a una ramaderia.

CAL ESTAR PREPARATS DAVANT LA POSSIBILITAT QUE EL TRIBUNAL REVOQUI LA SENTÈNCIA.

El Sr. Angel Leria expressa que l’important de la sortida no és el nombre de persones que s’hi congreguin, sinò el ressó que se’n faci. Aquesta idea és compartida per tots els presents .

El torero català Abel Robles es mostra entusiasmat amb aquesta proposta.

El Sr. Raul Felices, un dels organitzadors de l’acte juntament amb Sílvia Feixas, es mostrà feliç i il.lusionat amb el que la trobada comporta.

S’aprofita l’avinentesa per exposar-se les activitats previstes. La Federació a finals de març preveu projectar a una sala de Barcelona un documental sobre la dinastia Esplà. D’altra banda, a principis de maig, a la Casa del Llibre del Passeig de Gràcia es parlarà de toros arrel d’una publicació anomenada Monosabio.

Voldria acabar aquest article mencionant l’absència de dos grans aficionats taurins a l’acte celebrat, el Sr. Pere Bellsolà i el Sr. Damià Feixas, qui des del cel es senten orgullosos que un grup de persones d’arreu de Catalunya recolzin amb entusiasme una afició que formà part de la seva vida.

Sílvia Feixas Vilagran

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.