La Gala de la Tauromàquia Catalana en imatges

Els aficionats catalans es van reunir divendres passat, 25 de novembre, al restaurant La Barca del Salamanca on es va celebrar la Gala de la Tauromàquia Catalana, organitzada per la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya.

Prop d’una setantena de persones van gaudir del sopar amb entrega de guardons, que posaven punt i final a la temporada 2022.

Lorena Paricio, presidenta de la FETC, va entregar el Premi Joaquín Bernadó al matador de toros Francisco de Manuel, guanyador de la Copa Chenel i triomfador a Las Ventas on va tallar 3 orelles el passat 12 d’octubre.

Vicente Osuna va rebre el premi Juan Segura Palomares, en reconeixement a la seva trajectòria com a banderiller.

El fotògraf Alfredo Puente, també va ser premiat amb el premi Juan Segura Palomares.

Per últim, la sastressa María José Cabezas, va ser homenatjada per la Federació per tota una vida confeccionant capotes i muletas.

I encara hi va haver més premiats. El jove aficionat Pablo Miró va ser el guanyador del primer premi d’investigació sobre estudis taurins convocat per la Federació i patrocinat per l’Agrupación Española de Ganaderos de Reses Bravas.

Tampoc es va perdre l’acte, el noveller malagueny Antonio Santana Claros, un habitual en les gales de la Federació.

Ni els alumnes de l’Escola Taurina de Catalunya, Mario Vilau, Hugo Casado i Alba Caro, que se’ls veu acompanyats dels germans Vicente Osuna i Jesús Fernández, l’últim matador de toros català.

Com no podia ser de cap altra manera, Bienvenido López, president de la Penya Taurina El Parat, va regalar aleria a tots els presents.

Florencio García va haver de córrer per arribar al sopar, que se celebrava just després de la conferència de Paco March a la Casa de Madrid, que ell mateix presideix.

Igual que la família González de Pedro, tan aficionada al món dels cavalls com al món taurí.

De ben segur, el periodista Joaquín Luna i l’escriptor Nicolás Sampedro van trobar temes interessants per xerrar.

Com aquesta taula de bons aficionats i membres de la Junta Directiva de la FETC.

Passat festes, la Federació tornarà a l’activitat per seguir promovent la tauromàquia a Catalunya.