La Generalitat torna a desestimar peticions d’indemnització per la prohibició dels toros

La Generalitat de Catalunya ha tornat a desestimar cinc noves reclamacions presentades per empreses i particulars per demanar compensacions econòmiques pels perjudicis derivats de la prohibició de les corrides de toros. D’aquesta manera ja són 17 les sol · licituds denegades, sobre un total de 29 realitzades, segons ha informat aquest dimarts en roda de premsa el portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, després del Consell Executiu.

Des que la prohibició entrés en vigor, l’1 de gener de 2012, la Generalitat va rebre 29 peticions d’indemnització. El desembre passat, dotze d’aquestes sol · licituds-presentades per alguns toreros-van ser rebutjades, que se sumen a les cinc desestimades aquest dimarts, de manera que queden altres dotze reclamacions pendents de resoldre. L’Executiu ha pres aquesta decisió després de rebre el dictamen favorable de la Comissió Jurídica Assessora, que ha resolt que la normativa aprovada l’agost del 2010 no afecta el lliure exercici de l’activitat d’aquests professionals tant a la resta de l’Estat com en qualsevol altre país on s’autoritzi aquest tipus d’espectacle.

Només limita la intervenció d’aquests professionals dins el territori de Catalunya i no afecta, en cap cas, el lliure exercici de la seva activitat, tant a la resta de l’Estat, com en qualsevol altre país on les corregudes estiguin autoritzades” ha estat el motiu principal per desestimar les noves demandes, ja que l’executiu català entén també el següent: “Res els impedeix desenvolupar la seva activitat a Catalunya en sectors diferents al taurí“.

En aquesta ocasió, els recursos desestimats pertanyen a una empresa de transport d’animals, un equip mèdic, una agència de comunicació de publicitat i dues ramaderies de toros de lídia.

Un comentario en “La Generalitat torna a desestimar peticions d’indemnització per la prohibició dels toros

  1. Però que us espereu que faci la Generalitat? No tenim calers per fer res i hem de pagar als taurins? Amb lo dolents que són i lo bons que som nosaltres.

    Aquest és un tema fàcil de guanyar en qualsevol jutjat, perquè la prohibició porta una perdua en la facturació d’aquestes empreses i el fet de poder exercir aquesta activitat en altres llocs, no significa que no tinguin dret a rebre una indemnització per aquesta perdua.

    El que passa és que em temo que els afectats no tenen la voluntat d’organitzar-se per demandar a la Generalitat i portar el tema als tribunals.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.