La ILP a tràmit

El proper dimarts dia 12 de febrer, començarà la tramitació de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que pretén declarar la Festa dels Toros com a Bé d’Interès Cultural a tot el territori espanyol. Així ho han indicat fonts del Congrés dels Diputats a la Comissió Promotora de la iniciativa.

Aquesta es una molt bona notícia, ja que malgrat el neguit present als afeccionats, en tots aquells que van realitzar un gran esforç econòmic i en els fedataris que van recollir les signatures que  portaven mesos d’incertesa i impaciència, la veritat és que aquest inici de la tramitació arriba un mes abans del que inicialment estava previst.

La ILP passa d’aquesta manera, a la Comissió de Cultura del Congrés dels Diputats per tal de debatre’s. Tot i que encara no es coneixen els noms dels diputats que defensaran la tauromàquia com un Bé Cultural, si que s’ha anunciat que per part del Partit Popular serà el diputat Juan Manuel Albendea.

Per tot això cobren encara més força, les paraules de Luis María Gibert, President de la comissió Promotora de la Iniciativa, que apuntava aquest cap de setmana, durant la celebració del I Congrés Taurí de Catalunya, la data del 30 de maig, com a més tard, per a la resolució de la ILP.

3 comentarios en “La ILP a tràmit

 1. Sí, es verdad que la Generalitat no ha acatado sentencias y leyes estatales (enseñanza, comercio, sanidad, etc.), pero todas afectaban a actividades del Govern de Catalunya. En el caso de la ley de protección de la tauromaquia, si es para toda España, también lo será para Catalunya, y la Generalitat creo que no podrá hacer nada para impedirlo ya que quien organiza en este caso corridas de toros es siempre un empresario, o sea un particular que no tiene nada que ver con el Govern. La Monumental es privada, ahí no tiene nada que rascar la autoridad autonómica. Ánimo… Lo del PSOE, de momento, sólo es un comentario de Madina, me cuesta creer que no se enteren de donde sacan más votos: de las tierras con más tradición taurina.

 2. Veurem com acaba el tema.

  Aprobada ho serà, però si es confirma el que es diu a Mundotoro que el PSOE no la recolzarà (tot i tenir molts aficionats), significarà que ha sortit debilitada i que en un canvi de majories aquesta protecció que li pogui donar el Congrés dels Diputats seria eliminada, a més de ser l’únic estat taurí europeu on el socialisme no recolza la tauromaquia i la llibertat del ciutadà d’anar a l’espectacle que li agradi, amb lo que la meva enveja taurina cap a França i Portugal augmenta si aquesta noticia es confirma.

  Aquest és un moviment social de la societat civil que serà desprestigiat per tothom, la Tauromaquia es massa casposa a Espanya, i no parlem de Catalunya.

  Creure que després tornaran les curses de braus a Catalunya és ser massa optimista. El Govern mai acatarà el que sorti del Congrés ni el que digui el Tribunal Constitucional. Aquest és per alguns un tema de sentiment nacional (l’animal és l’escusa, si no els correbous s’haurien prohibit), i amb l’ambient independentista, la tauromaquia com a activitat cultural mai se li permetrà que torni amb més impediments legals i amb dificultats técniques per reobrir la plaça.

  Més val que algú vagi pensant en el dia després de l’aprovació i en aquestes dificultats, encara queda molt, moltíssim de temps per a que tornin les curses de braus… si es que tornen. La meva aposta es que no tornen, i desitjo amb totes les meves forces equivocar-me.

 3. FELICITO AL SR. GIBERT, felicito a toda la Federación, felicito a todos los fedatarios y felicito a los 650.000 españoles que firmaros la ILP.
  La afición de Cataluña y la de España, debe de ser solidaria con un personaje mal tratado y calumniado cuando la prohibición como fue Gibert por eso ahora, toca darle las gracias.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.