La temporada dels nostres: Jesús Fernández

Jesús Fernández ocupa en l’escalafó menor el lloc reservat a representar el taurinisme català. La seva temporades en aquest 2014 ha estat excessivament curta. Tan sols en dues ocasions ha pogut vestir-se de torero, vuit novilladas menys que l’any anterior. Ni tan sols les seves bones actuacions en França en aquell 2013 li han permès obrir-se forat al país veí, de manera que aquest any s’ha presentat dur i difícil per al noveller de Sant Boi de Llobregat.

Va començar aviat la temporada i en el millor escenari possible. Va ser el 30 de març a Las Ventas, davant d’una novellada de José Luis Pereda i La Dehesilla (5è i 6è). Va resultar ferit pel primer del seu lot, rebent una cornada a la cuixa de pronòstic lleu que no li va impedir lidiar al quart. La seva actuació, sense premi tangent, va tenir bona acollida, donant mostres de la maduresa adquirida després de diversos anys en aquest escalafó, concretament des del 2008 quan va debutar a la Monumental de Barcelona.

Moment de la ferida soferta a principis de temporada a Madrid.

La seva segona actuació no va arribar fins a l’últim dia del mes d’agost a Carcassonne (França). Allà va donar compte d’una dura i complicada novellada de Rocío de la Cámara, completada amb dos de Cortijo de la Sierra (3r i 6è). Tot i així va aconseguir donar una volta a l’arena la en el quart, mentre que va ser silenciat en el que obria plaça.

Fernández tampoc ha pogut complir en aquest curs amb el seu anhel de doctorar-se en tauromàquia. Sens dubte, la prohibició catalana ha estat un greu contratemps en la seva carrera, ja que a més d’haver pogut fer possible l’alternativa a la seva plaça, Barcelona suposava el pedestal on poder alçar-se cada principi de temporada. Tot i això, no sembla que Jesús Fernández tingui la intenció de desistir en la seva obstinació. I tant de bo ho pogués dur a terme en la seva plaça.

Fotos: www.las-ventas.com

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.