L’Escola continua esperançada

Divendres passat es va celebrar la segona conferència del cicle programat per la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya. Sota el títol “Esperanzador futuro de las escuelas taurinas ”, van estar presents Christian Lesur, president del Centre Francès de Tauromàquia, Luis Alcántara i Manuel Salmerón, de l’Escola Taurina de Catalunya. L’acte va ser moderat per Luis María Gibert.

En primer lloc va intervenir el coordinador de l‘Escola catalana, Manuel Salmerón, que va fer una exposició sobre el moment actual de l’entitat, ressaltant els problemes ja habituals que han pogut sortejar gràcies a l’ajuda, especialment, de la Fundación José Tomás, de la ramaderia de Prieto de la Cal, que els va obsequiar amb sis novells per als seus alumnes i de l’agermanament amb el Centre Francès.

El matador de toros francès Christian Lesur, fundador de l’Escola de Nimes, va explicar que el formar toreros els ajuda a complir els somnis dels joves alumnes, encara que reconeixia el complicat que resulta “dir-li a un alumne que no té condicions i és millor que ho deixi, però que tampoc se li pot enganyar”.

També va intervenir el Director de l‘ETC, Luis Alcántara, que reconeixia la tan difícil situació després de la prohibició, encara que li recompensa veure que encara continuen havent-hi xavals que volen ser toreros.

Divendres que ve, la ConferènciaMiguel Hernández y los toros” serà a càrrec del Doctor José Mª Balcells, Catedràtic de la Universitat de León, amb una introducció al tema a càrrec de Pere Gimferrer, membre de la Real Acadèmia Espanyola, poeta, crític literari i Premi Nacional de Literatura.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.