March i Felices, en la Unión Extremeña de Sant Boi

Ahir es va celebrar la XVIII Conferencia Taurina del Club Taurino Unión Extremeña de Sant Boi de Llobregat. El periodista Francisco March va ser l’encarregat de l’exposició, en un acte presentat per José María Alarcón i en el qual Raúl Felices era el convidat d’honor.

Sota el títol “Catalunya en la encrucijada“, March va donar un extens repàs sobre el passat i present de la Festa a Catalunya. Va destacar a la figura del gran don Pedro Balañá Espinós, “que organitzava pels anys 30 la major part dels festeigs a Espanya“, lamentant la deixadesa i el poc interès dels seus descendents, “més preocupats d’omplir les arques amb un espectacle car de molt baixa qualitat enfocada als turistes, que es va accentuar amb el pas de la dictadura a la democràcia.”

Per la seva part, Raúl Felices es mostrava molt feliç per haver aconseguit la publicació del seu llibre, La Catalunya Taurina, conegut ja pel Cossío català: “Han estat més de 15 anys de treball, d’investigació d’una part de la nostra història. Només espero que dins d’uns anys pugui tornar a escriure la seva continuació i incloure, per exemple, els passeigs pels carrers a collibè de Morante i Serafín, un moment realment històric i significatiu de l’afició catalana“.

Al final de la conferència, el president de l’Associació de Crítics de Catalunya, Ángel Saá, va fer lliurament a Felices del Premi Ricardo Huertas que atorga l’esmentada associació, per la seva gran obra publicada el passat mes de maig.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.