Mor el professor Santainés, el degà de la premsa taurina catalana

Don Antonio Santainés Cirés ha mort avui a Barcelona, a les 12:15 hores, a l’edat de 85 anys. El que era el degà de la premsa taurina a Catalunya havia patit un empitjorament de la seva delicada salut en les últimes setmanes. El professor havia nascut el 6 de desembre de 1928 a la ciutat comtal.

Santainés va desenvolupar, al llarg de la seva dilatada vida, una important tasca taurina. Va ser cronista de moltes publicacions, com Diario de Barcelona, Avui, Aplausos o ABC. A més, va ser el corresponsal del programa radiofònic Los Toros de la Cadena Ser fins fa alguns mesos. També va ser l’autor de tres publicacions: Los Toros en Catalunya, La Dinastia de los Bienvenida, un siglo de gloria y tragediaDomingo Ortega, 80 años de vida y toros. La seva última activa participació ha estat com a prologuista dels dos toms del llibre La Monumental de Barcelona, de José Luis Cantos.

Demà, les seves restes mortals estaran exposades al Tanatori de Les Corts i serà enterrat el dijous, 1 de maig, a les 11:30 hores.

Una important pèrdua per al món taurí, especialment el català, que perd un immens historiador de la tauromàquia catalana. Tot l’equip de vadebraus vol enviar el més sentit condol a tots els seus familiars i amics davant tan important pèrdua.

Descansi en pau el professor Santainés.

El professor Santainés, en una de les seves darreres aparicions públiques (presentació del llibre La Monumental de Barcelona (2011).

3 comentarios en “Mor el professor Santainés, el degà de la premsa taurina catalana

  1. yo amb al meu amic Norberto a vegadas feiam la charradeta en catala de la cataluya taurina y vegades a punt de comenzar la corrida.Amic eras part de la placa que vaig coneixer anb al teu amic Norberto y al meu avi al Nemesio profesor santa ines descansi en pau y si encara li dona voltes digueli a deu que si pot fer alguna cosa per veure bous a cataluya un abracada bon home.

  2. Mor un testimoni de l’època daurada de la Catalunya taurina i també de la seva decadència. Una enciclopèdia amb cames. Ja ningú ens podrà explicar de primera mà la noble bravura del toro “Civilón”, la famosa faena de Ángel Luis Bienvenida al novell de Vicente Muriel, les triomfals passejades a collibè de Manolete fins a l’Hotel Oriente. Aquelles engrescades tertúlies taurines a les Rambles de Barcelona… S’ha anat un trosset de la Catalunya taurina, i malauradament, ja no ens queden gaires.

  3. ¡¡¡Cuántas noches en vela esperando la crónica del profesor Santainés en el programa Los Toros de la Cadena Ser sobre lo acontecido en La Monumental de Barcelona!!!
    Una voz inconfundible.
    Qué recuerdos… benditos recuerdos de la infancia!!!
    DEP

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.