Can Framis dedica a José Tomás la Sala Tauromàquies

La Fundació Vila Casas va estrenar dilluns passat una nova exposició de temàtica taurina a la Sala Tauromàquies de Can Framis, Museu de Pintura Contemporània, dedicada al torero José Tomás. L’acte inaugural va anar a càrrec d’Antoni Vila Casas al costat del filòsof català Bernat Dedeu, tots dos aficionats a la festa dels toros, que van elogiar la mateixa exposició i els immensos valors de la tauromàquia.

L’exposició incorpora una recent adquisició, la pintura Entrada a la plaza de toros de Madrid, de Ramon Casas i Carbó. La pintura, de grans dimensions (205×453 cm), es va presentar a la Sala Parés l’any 1886 i, un any després, al Salon des Champs Élysées, on va rebre els elogis de la crítica per la seva gran capacitat de reproduir el moviment i l’atmosfera festiva de la plaça. Ramon Casas (Barcelona, 1866-1932) va ser propulsor del modernisme català i un dels promotors (al costat de Santiago Rusiñol, Joaquim Mir i Miquel Utrillo) d’Els Quatre Gats, punt de confluència artística on van exposar artistes com Pablo Picasso o Isidre Nonell.

La pintura estarà acompanyada per altres propostes plàstiques d’autors com Pedro Madueño, Manuel Álvarez o Macaya, entre d’altres.

L’exposició es pot visitar de dimarts a dissabte desde les onze del matí fins les sis de la tarda i els diumenges d’onze a dues del migdia. Can Framis és al carrer Roc Boronat, 116-126 de Barcelona, a la zona del 22 @.

L’obra Entrada a la plaza de toros de Madrid, de Ramón Casas.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.