Mor el reconegut aficionat Albert Taurel

Aquesta matinada ha mort a Barcelona Albert Taurel, reconegut aficionat francès resident a Catalunya des de fa dècades, després d’una llarga malaltia.

Taurel va estar sempre involucrat en la defensa de la tauromàquia a Catalunya. Durant els anys 80 i 90 va organitzar les tertulies taurines cada diumenge al finalitzar la corrida a La Monumental, primer a l’Hotel Ritz i més endavant a l’Habana, el Presidente i el Condes de Barcelona. També va formar part de la Plataforma de Defensa de la Fiesta i la Junta directiva de la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya.

A l’octubre de 2019 va realitzar la seva última conferència a la Casa de Madrid titulada “El inigualable perfume de los toreros de arte”. Taurel era un de les veus més autoritzades per parlar de l’art en el toreig, currista convençut, fidel seguidor de Pablo Aguado des de l’etapa de noveller sense cavalls i en les darreres temporades d’Antonio Santana Claros. Va desplaçar-se per tota la geografia taurina seguint als toreros d’art, que com deia ell eren els toreros que marcaven la història de la tauromàquia.

La vetlla serà al tanatori de Collserola, demà divendres a partir de les 9h del matí.

Des de VaDeBraus, ens sumem a les mostres de condol als familiars i amics d’Alberto Taurel, un bon aficionat, una persona apassionada i un senyor de cap a peus. Descansa en pau.