Roben i maltracten animals a la ramaderia de Rogelio Marti

Els responsables de la ramaderia de toros Rogelio Martí han denunciat nous actes vandàlics a la seva explotació dels Ullals, a la serralada dels Ports dins del terme d’Alfara de Carles. Un grup de persones va accedir al recinte durant la nit per torejar diversos bous, robar begudes alcohòliques del restaurant i causar danys a les instal·lacions.

Els ramaders de bous braus han denunciat els fets als Mossos d’Esquadra. Segons explica un dels responsables, Ernesto Martí, el dia de Nadal va anar a la finca per fer les feines habituals i de seguida es va adonar que l’explotació ramadera havia patit un nou atac vandàlic, molt similar al que ja va tenir lloc a l’octubre del 2010. «Vaig trobar cinc vaquetes a la plaça que havien estat torejades i maltractades durant la nit», explica Martí.
Havien baixat  els animals des del corral que hi ha a la part superior de la finca fins a tancar-los a la plaça d’obra que hi ha a les instal·lacions, sense l’ajut de cap animal manso i a les fosques. «Això demostra que eren persones aficionades als bous, que coneixen aquest món i que saben com guiar els animals», assegura Martí.  Al seu parer, podria tractar-se dels mateixos vàndals que ja van causar danys a la finca al 2010. Llavors els intrusos van pintar les vaquestes amb esprais i també van fer pintades a les parets, «intentant simular que es tractava d’antitaurins».
En aquesta ocasió, també van accedir al restaurant de la finca trencant una finestra, van trencar diverses ampolles i es van endur un barril de cervesa i dues caixes de whisky, a més de trencar els vidres d’un toterreny. Així, els ramaders estudien ara la possibilitat d’instal·lar càmeres de seguretat a tot el recinte.
Aquest no és un fet aïllat. Els ramaders de bous braus de les Terres de l’Ebre i de Castelló han patit de forma recurrent les accions vandàliques i especialment la irrupció de grups de gent durant la nit per torejar animals sense permís. Entre els afectats hi ha també la ramaderia Mur (l’altra explotació del terme d’Alfara de Carles), o Fernado Mansilla, ramader de Torreblanca que compta des de fa alguns anys amb una segona explotació al terme municipal d’Ulldecona.

Noticia: Diari de Tarragona

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.