La carta als Reis Mags

Melcior, Gaspar i Baltasar son els Reis que avui esperen tots els nens i nenes, com sempre  portaran els millors regals pels que han estat bons nois i carbó pels dolents.  Aquesta tarda a les cavalcades, grans i petits tornarem a ser nens,l’alegria, l’esperança i les il·lusions inundaran una vegada més els nostres carrers.

Es ben segur que l’afició taurina tenim un desig i que el demanem amb força, es per això que la carta als Reis Mags d’Orient d’un seguidor taurí se semblaria bastant a aquesta:

Estimats Reis d’Orient,

Després de les darreres sensacions viscudes durant la darrera fira de La Mercè sembla impossible que es prohibeixin els toros a Barcelona. Com ja sabeu, la temporada a Barcelona va començar el Diumenge de Rams, emmarcada en una polèmica planificació de la temporada, per part de l’empresa. Tot i que finalment, es cert que el cicle taurí a La Monumental ha portat un camí ascendent des de el principi, amb els millors novellers primer i amb els toreros de primera fila després, va arribar a un sostre difícil i molt complicat de superar.  La fira de La Mercè va ser inoblidable: El Juli va assentar càtedra una vegada més amb la seva muleta tan baixa, lenta i poderosa per a vèncer al toro i convèncer a un públic entregat, fins i tot va tornar a posar les banderilles tantes i tantes vegades reclamades. El va convidar Morante, el geni capaç de donar la volta a la truita només amb una inspiració del seu art improvisat. El toreig suau de Manzanares va arrodonir una tarda que va terminar amb tots tres creuant la Porta Gran de La Monumental  i portats a collibè fins a l’hotel. Tallant la Gran Via, anàvem pels carrers un munt d’aficionats taurins rememorant tardes històriques dels grans ídols. La tarda del diumenge també ve ser memorable, tornava Juan Mora després d’estar desterrat de Catalunya tot i haver aconseguit dues Portes Grans consecutives en les seves darreres actuacions, i ,com no, Jose Tomás i Serafin Marín. El català tancava una fira per la Porta Gran, precedit per una classe magistral de l’anomena’t Messies del toreig al natural.


40.000 persones, les que vam omplir en dos dies La Monumental, no podrem tornar a sentir, a vibrar, a gaudir, a emocionar-nos, a plorar, a somriure, i moltes més els  8 milions de catalans no tornarem a ser lliures per a decidir. Tot i que us ho demanem als Reis Mags, el dret a decidir ens ho van treure uns homes i uns homes ens l’hauran de tornar: D. Ramón Rodriguez Arribas, D. Manuel Aragon Reyes, D. Guillermo Jimenez Sanchez, 3 homes que no Reis Mags, jutges del Tribunal Constitucional encapçalats per D. Pascual Sala Sanchez, son els homes que sí tenen el poder de decidir si es complirà el nostre desig, si els catalans som igual de lliures que la resta dels ciutadans espanyols.

Un comentario en “La carta als Reis Mags

  1. Muy bien, la esperanza y la lucha siguen, y la foto, perfectamente elegida, nuestros tres Reyes Magos particulares, desde su callejón de la Maestranza con su puro, seguro que nos salvaran

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.