Solidaris amb les inundacions

Ara que se commemora el 50 aniversari de les inundacions del Vallès, a causa del desbordament del riu Ripoll, i en les que van desaparèixer barris sencers de Terrassa, Rubí o Sabadell on desgraciadament van morir prop de 1000 persones, cal recordar que el món taurí també va ser solidari amb la causa. Organitzant un festival sense precedents.

Va ser el 12 d’Octubre de 1962 a la plaça de toros Monumental de Barcelona, el llavors empresari Pedro Balañà va organitzar un festival tauri sense precedents, en el que es van lidiar un total de 19 toros. Per a tal esdeveniment, es van fer dos actes un pel matí i altre per la tarda, creant una expectació històrica a la plaça. El festival va comptar amb les figures mes importants de la època Domingo Ortega, Diego Puerta, Julio Aparicio, Carlos Arruza,Joaquin Bernadó o l’idol Chamaco van formar part de la llarga llista de fins a 19 toreros que van participar en la cita solidària i que van repartir entre els damnificats els diners que van guanyar aquell dia.  Tots els toreros, quadrilles, ramaders que van donar el seu bestiar i l’empresari que també va donar els diners recaptats per la taquilla van col·laborar amb una aportació que va superar el milió de pessetes de la època.

Un comentario en “Solidaris amb les inundacions

  1. Como en muchisimas ocasiones, se pronunció el ejemplo y la solidaridad de nuestros toreros, con la ayuda a los más nesecitados, de cualquier clase social.
    Pero claro, han pasado 50 años, y a muchos de nuestros politicos, les flaquea la memória, aún habiendo sido aquel doblete de festejo taurino, por UNA GRAN CAUSA SOLIDARIA.
    Que pena Raul! que tu articulo, no lo lean tambien en el Parlament, por si alguien no lo sabia? y se hiciera solidaridad tambien con los aficionados.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.