Víctor Mendes, de front a l’Hospitalet

La setmana cultural taurina a la Peña Ángel Lería de Zarza Capilla de l’Hospitalet de Llobregat es va tancar divendres passat. Víctor Mendes va ser el convidat en l’últim actes i va protagonitzar un interessant col·loqui en un saló d’acte replet d’aficionats.

El titular de l’entitat, Ángel Lería, va obrir l’acte amb un efusiu parlament, en el qual va fer una crida a la militància taurina a Catalunya en els múltiples esdeveniments que s’organitzen per les diferents associacions. Tot seguit, Paco March va realitzar un repàs sobre la trajectòria del torero portuguès, que va lidiar més de 1000 corrides de toros de tots els ferros i encastes, sent Miura un clar exemple: fins a 48 ocasions es va anunciar amb el llegendari ferro sevillà.

Víctor Mendes va donar un curs accelerat de la defensa de la tauromàquia i de les diferents sorts (especialment la de banderilles), esquitxat amb anècdotes viscudes al llarg dels seus més de 20 anys a les places de toros. I no només això, sinó que el portuguès no va dubtar a escenificar, al seu entendre, la més pura forma d’interpretar el segon terç, on segueix sent el millor banderiller, possiblement, de la història. Una forma que consisteix a anar sempre de front al toro. Tan fàcil de dir. I, pel que veiem, tan difícil de plasmar en l’arena.

Després de més d’una hora d’ensenyament, l’entitat presidida per Juan Gallego, va lliurar els seus premis anuals. En aquesta edició van recaure en el propi Mendes (per la seva trajectòria), Jesús Fernández (per la seva recent alternativa), Manuel de Reyes (alumne més destacat de l’Escola Taurina de Catalunya), Fernando del Arco (per la recuperació de les conferències de la Casa de Madrid) i a aquest portal, Vadebraus (per la renovació i rellançament de la web que parla de toros en català). A més van ser premiats els dos socis més veterans de la penya.

Des d’aquí, tot l’equip que formem Vadebraus, volem agrair a la directiva de la Peña Taurina Ángel Lería el premi atorgat a aquest portal.

Gerard Mas i Paco Píriz, amb el guardó rebut el passat divendres.
Gerard Mas i Paco Píriz, amb el guardó rebut el passat divendres.


Un comentario en “Víctor Mendes, de front a l’Hospitalet

  1. Gracias a vosotros por la cobertura diaria que hacéis de la actualidad Taurina de Catalunya y también a todos aquellos que asistieron a los actos organizados. El esfuerzo de organizar actos solo se ve recompensado con la asistencia de los aficionados..se hace por y para vosotros y espero que disfrutaseis de la Semana Cultural igual que lo hicimos nosotros.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.