La Festa Major de Cardona, amb el toro com a protagonista

La localitat barcelonina de Cardona celebrarà la seva Festa Major els dies 7, 8, 9 i 10 de setembre amb el seu tradicional accent taurí, reflectit en els seus correbous, així com en els espectacles vespertins amb el toreig de novells. A més, aquest any al cartell anunciador de les festes es pot veure la típica cargolera, instrument típic en el correbou d’aquesta població, compost d’un cistell de vímet des d’on un dels mossos cita a l’animal.

Els actes taurins començaran dissabte 7 de setembre, a les vuit del matí amb el correbou pels carrers, “Encierro“. A les 20:00 hores, Correbou tradicional, amb la típica cargolera, i exhibició de toreig a càrrec d’Alejandro de Benito i Antonio Arrebola.

Diumenge, 8 de setembre, a les 17:30 hores, Correbou tradicional, amb la típica cargolera, i exhibició de toreig a càrrec de Jesús Fernández i Santiago Sánchez Mejía. A la mitja part es traurà un bou de cartró per als més petits, a càrrec de la Penya El Calaixó.

L’endemà tornarà l’Encierro pels carrers a les vuit del matí y a les 13:00 hores es durà a terme un Correbou infantil pels carrers de Cardona, amb la Penya El Calaixó. A la tarda, a les 17:30 hores, un altre correbou tradicional.

A més, els actes taurins es prolongaran durant els següents dies. Dijous 12, divendres 13 i dissabte 14 es continuarà celebrant el correbou amb la solta de vaquetes. Dijous a les 22:00 hores i divendres i dissabte, a les 22:15 hores. I per acabar, el diumenge 15 de setembre, a les 17:00 hores, un Festival còmic taurí, a benefici de la Residència de 3 ª edat Sant Jaume.

D’aquesta manera, Cardona torna a basar les seves celebracions anuals al toro, especialment al carrer. Un atractiu cartell per als amants dels correbous, sense oblidar les actuacions de diversos toreros catalans, com el noveller Fernández i els alumnes de l’Escola Taurina de Catalunya de Benito, Arrebola i Mejía.

Un comentario en “La Festa Major de Cardona, amb el toro com a protagonista

  1. Tratare de estar allí el domingo Dios mediante. Paco espero verte por allí y si puede ser dando algún capotazo que por las fotos que he visto por ahí, no lo haces nada mal.
    Y te aseguro que tendras una cuadrilla de lujo…nuestro queridísimo y admirado Raul seguro que estará por allí, el no falla nunca. Y muchísimas gracias por la información Saludos

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.