52 domingos

Rescatem del fons de l’armari el documental “52 domingos”, filmat a Barcelona al 1965 pel director Llorenç Soler. Un documental de caire social on es reflecteix la situació de penúria i fam que es passava, en una època en la que molts fills d’immigrants, en molts casos vinguts del Sud d’Espanya somiaven amb ser toreros per sortir de la pobresa. Aquests fills d’immigrants, son avui els nostres pares, o els nostres avis, que van viure una realitat, ja gairebé oblidada per a nosaltres desconeguda, però per a ells sempre present.

“52 domingos”, està considerada com una de les pel·lícules que millor reflecteix les dificultats i desventures d’un grup de joves que somnien en ser toreros.

Esperem que als joves apreneu amb aquesta mirada a l’historia dels toros a Catalunya, no tan glamurosa con les tardes de triomfs de les grans figures,  i que els més veterans, no us envaeixin les llàgrimes de la nostàlgia per aquella època viscuda.

L’obra la podeu veure en dos capítols, d’aproximadament 15 minuts cadescún.

3 comentarios en “52 domingos

  1. me tomo la libertad de agradecer en nombre de aquella generacion de soñadores, la fidelidad con la que el señor llorens soler relata aquel tiempo.gracias, manuel blanco.

  2. este documento retrata fielmente las dificultades por las que tuvimos que pasar los jovenes que en los años 60 queriamos ser toreros en barcelona, la falta de posibilidades no solo economicas sino de oportunidades para poder ponerte ante una res,

    y cuando conseguias la ansiada oportunidad el ganado que te echaban era morucho de media casta, como muestra la grabacion, si en cataluña hubiesen habidos ganaderias,de aqui hubiesen salidos tan buenos toreros como en andalucia.me ha impresionado reconocer a novilleros como el calabres y paco valera entre otros.

  3. es algo molt bonic,pero,el titul es algo fort.Sobre tot el tentadero les vaques no valen res son en ganao mixte crusat amb braus,per aixo,pot donar a entendre,que els xiquets(nois) no saben o fan el ridicul.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.