Avui recordem…

Avui cal recordar una tarda de toros a La Monumental que va passar a la història, fa ja seixanta sis anys. Va ser el diumenge 2 de juliol de 1944. Es lidiaven toros de la temuda ramaderia de Miura. I feien la desfilada en comitiva davant de les seves quadrilles, tres toreros històrics Domingo Ortega, Manuel Rodríguez “Manolete“ i Manuel Alvarez “el Andaluz“, la terna la completava un torero a cavall, el portugués Simao de Veiga, que va torejar dos bous de la ramaderia de Cristina de la Maza.

Aquella tarda les grades de la plaça es van omplir a vessar i l’espectacle que es va veure va fer que s’entusiasmés durant molts moments, com per exemple en un natural que va fer Manolete al toro Perfecto. Una passada cenyidissima, en la que el llom del toro, gairebé li arribava al coll del torero. Una fotografía que resum el máxim al toreria de Manolete, basada en la quietud i en reduir  la distància al mínim.

El crític taurí de La Vanguardia de l’epòca, Emilio Palacio Valdés, va fer una magnífica crònica, tot elogian la labor de l’empresari Pedro Balaña Espinós, de reunir les màximes figures de l’epoca en un cartell amb la ramaderia de Miura. El crític va conclure la seva crònica amb la frase -”Empresarios del resto de España ¡aprended!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.