De qui parlem?

Es l’únic matador que ha nascut a San Boi de Llobregat. Va néixer el 8 d’ agost de 1928. Va vestir-se de torero per primer cop amb 17 anys, i va ser a la plaça de toros de Las Arenas al mes de juny de 1945. En aquell any va fer temporada catalana, actuant en la majoria de places de la nostra comunitat. Els aficionats més veterans de Cardona recorden dos actuacions seves que van ser històriques, una a l’any 1946 juntament amb German Gil “el exquisito” i l’altre a l’any 1950 amb “Pericón de Cadiz” com a company de cartell.

Sent noveller, l’1 d’octubre de 1946 a la plaça de Girona, va formar part d’un espectacle mixte, compartint tarda amb el matador Pedro Basauri “Pedrucho” i els novellers Enrique Molina i “Joselito Clavel”.  Un mes després, l’1 de novembre, va debutar amb picadors a la plaça de toros d’ Olot amb bous de Gamero Cívico, en una tarda en la que també torejaven   Miguel Martin “Minuto” i Manolo Sevilla.

 A la mateixa plaça on va debutar també es va doctorar com a torero, a Las Arenes, va ser l’1 de novembre de 1952 amb el toro Separador de la ramaderia de José Luís Osborne, el seu fadrí Rafael Llorente i amb Manolo Navarro que en va ser testimoni de la cerimònia.

 La manca de contractes va fer que es retirés precipitadament, però la seva afició el va fer tornar a vestir-se de torero el en una gesta, que l’enfrenava tot sol a sis toros a la plaça de toros de Castelló, gesta que no va poder completar, va rebre una banyada al cuart bou de la tarda.

 El 25 de març de 1961 va torejar per ultima vegada a plaça de toros de Vic, coincidint també que aquella va ser la darrera tarda de toros a la plaça de Vic. El cartell el formaven també Enrique Molina i Alfonso Merino.

El 30 de maig de 1998 el Club Taurino de Sant Boi, el va homenatjar, en record de la seva trajectòria taurina.

Actualment, se’l pot veure per La Monumental, els dies de toros, ja que forma part de l’equip d’assessors taurins.

Avui parlem de….Agustin Garcia Muñoz “AGUSTINILLO”

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.