Comença la campanya per demanar el vot a Vidreres

Des del primer de març fins el divendres 13, taurins i antitaurins estaran ben actius demanant el vot per protegir o prohibir els correbous de Vidreres (Girona).

L’Associació Correbous de Vidreres ja ha començat a tenir presenència tant als carrers com a les xarxes socials. Aquest cap de setmana es va realitzar una cavalcada pels carrers de la vila en la que es va repartir cervesa i batuts de xocolata pels petits. A més, han penjat pancartes pel poble demanant el vot a favor i el diumenge, 8 de març, a les 9:00h celebraran una botifarrada popular gratuïta a l’esplanada de la plaça de toros.

Per altra banda, a través de Facebook han publicat diversos comunicats en els que majoritariament demanen una campanya on es respectin les normes pactades ja que es tracta “d’una votació popular amb l’objectiu que la ciutadania doni la seva opinió, per tant és un acte de democràcia i llibertat i la nostra associació vol que així sigui”. Més endavant, esperen que la campanya sigui apolítica on “no es barregi l’acte del correbou amb les rivalitats entre partits i menys que abans de la campanya intenti influenciar el vot dels seus seguidors, ja que cal tenir en compte que el vot d’aquesta consulta no va lligat a ser d’un partit polític o un altre”.

Finalment, des de l’associació informen que al llarg dels anys “l’acte dels correbous ha anat evolucionant per tal de millorar la seguretat i benestar dels animals”. D’aquesta manera, es van substituir els remolcs de tractors per una plaça portatil; les vaquetes estan supervisades per organitzadors, ramaders i veterinaris i mai la seva actuació és superior a 15min i’edat mínima de participació és de 16 anys.

El 15 de març és la data prevista per a la consulta i en poques hores se sabrà si es salven o es prohibeixen les últimes festes amb toros a la provincia de Girona.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.