Dedicat a Manlleu

La temporada ja ha finalitzat i amb l’arribada de l’hivern l’activitat cedeix protagonisme a les penyes i clubs taurins, que realcen el més destacat de la temporada.
La penya taurina malleuenca dirigida molt encertadament per Jordi Clech, en aquests dies, desenvolupa una vital activitat amb exposicions fotogràfiques de la història taurina de Manlleu i el seu menjar anual amb el lliurament de premis a diversos estaments que contribueixen a fomentar la nostra festa dels toros. Però la història taurina d’aquesta comarca d’Osona va molt més allà, doncs es remunta al segle XVIII, ja que per l’any 1888, i segons el diari La Veu de Montserrat, va tenir lloc un correbou amb vaques navarreses. Aquestes primeres notícies se sumen a les de 1894, on sembla ser el 16 d’agost van haver-hi diverses activitats taurines. Ja ficats al segle XX, entre els anys de 1902 i 1913 van ser nombrosos els espectacles que es van cel·lebrar a  places portàtils que s’instal·laven a la zona coneguda com La Pedrosa de l’ Herm i Can cabra. Després d’aquest període de temps no es té constància, fins que surten les noves notícies cap a l’any 1933 on es tornen a organitzar espectacles taurins, aquests van ser dues corregudes i un espectacle còmic.

Al mes de maig de 1960 es va fundar la citada Penya Taurina Malleuenca que sens dubte va ser un revulsiu per a la festa de toros a Manlleu, gràcies a la iniciativa de José Clech i Serrat exemplar afeccionat que va organitzar toros en aquesta localitat als anys 1963 i 1964, durant la Festa Major. Aquestes funcions van ser una cursa de novells el día 15 d’agost en la qual van actuar els joves Félix Montesa, Pepe Luis González i Santos Pérez “Chico Molina” amb bestiar provinent de Sariñena (Osca), de l ramadería de Carmen Fraile, i un espectacle còmic el dia 18 amb l’actuació de la banda “La Revoltosa”, que va tenir una gran resposta de públic. A l’any següent i després de la positiva experiència es van doblegar els actes taurins i es van  organitzar quatre espectacles, tres corregudes de bous per a novells, una sense picadors, i un espectacle còmic-taurí. Aquestes places portàtils es van instal·lar al turó de “Can Roque” i a molt pocs metres de l’estació.

Tot l’equip de  vadebraus.com, volem agrair a  la família Clech i a tota la directiva de la Penya Taurina Malleuenca el premi otorgat, i amb aquest article volem fer un petit homentatge a l’afició osonesa.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.