La figura de José Tomás i la Mercè, junts de la mà de Edicions Bellaterra

La Monumental de Barcelona continuarà tancada, de moment, durant les pròximes festes de la Mercè, però la ciutat tindrà el seu lloc d’oci en aquests dies. Després que, entre altres llocs, Cardona ha estat l’últim testimoni de la passió que segueix despertant el toro a Catalunya, la cultura serà el següent esdeveniment taurí a la nostra terra.

El llibre José Tomás, de Nimes al cielo, es presentarà en la vespra del dia gran de les festes patronals de la ciutat comtal. De la mà, una altra vegada, de l’editorial Edicions Bellaterra, que tant i tan bé està treballant per mantenir toros i cultura units, s’acostarà a l’afició catalana l’obra que recull una part de l’històric matí en què el destre de Galapagar es va tancar amb sis toros. El llibre compta amb nombroses i impactants fotografies d’aquell 16 de setembre de 2012, d’altres tants articles de testimonis presencials d’aquell matí (inclòs el del nostre company Paco Píriz), a més de totes les dades tècniques de la correguda i de les dades biogràfiques del propi José Tomás.

L’acte serà a la llibreria Laie Llibreria-Cafè, al carrer Pau Claris, 85 de Barcelona, a les 19:30 hores del 23 de setembre. Segons ens informa Paco March, l’acte pretén que sigui més que una simple presentació literària. Serà un acte de reivindicació del toreig a la Barcelona de la prohibició, dos anys després de l’última corrida, de l’última fira, aquella que va acabar amb els toreros, El Juli, Morante, Manzanares, Juan Mora, José Tomás i Serafín Marín triomfant a l’arena i a collibè pels carrers. Un acte en el qual no s’anuncia als que intervindran doncs seran tan rellevants com sorprenents.

D’aquesta manera podrem tenir el nostre punt de reunió taurí en plenes festes de la Mercè.

Invitació a la presentació del llibre José Tomás, de Nimes al cielo, de Edicions Bellaterra.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.