La Gala taurina de Figueres

Tal i com ja vam anunciar, dissabte passat va tenir lloc al taurí i entranyable hotel President de Figueres, la presentació dels cartells de la propera fira taurina a la población francesa de Ceret, que es troba a tan sols 25 quilòmetres de la capital de l’Alt Ampurdá. Però l’acte anava més enllà, ja que es van unir les penyes taurines de Figueres i Olot amb els seus presidents Avelino García i Pepe Amores respectivament, al capdavant, i amb la coordinació de l’exemplar aficionat Luis Riera que es va enginyar una autentica posada de llarg de la més alta reivindicació dels toros a Catalunya.

Els més de 300 assistents a la gala, van poder admirar una completa exposició de cartells i fotografies que van marcar la història de la plaça de toros de Figueres que va ser inaugurada per Manuel García “Espartero” el 3 de Maig de 1894 amb motiu de les tradicionals festes de la Santa Creu. Van ser exactament vuitanta i nou anys els que la plaça del carrer del Far va estar activa i va ser dirigida durant tota la seva història per la família Gelart, fins que en 1989 va ser adquirida per l’Ajuntament local, donant-se el seu últim espectacle el 20 d’agost, concretamente, una novellada.

La gran nit taurina que vam viure dissabte passat la va iniciar el president de la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya, Luis María Gibert que va ressaltar les vicissituds i la importància en l’èxit assolit per la ILP taurina. A continuació va ser l’escriptor Fernando del Arco qui va prendre la paraula referint-se també al procés de la recollida de signatures i la encomiable labor de Gibert i de tots els fedataris que van fer possible les 600 000 raons perquè els toros siguin declarats Bé d’Interès Cultural.

Seguidament es va projectar un documental titulat ”25 anys de ADAC” de l’Associació d’Aficionats Ceretans i es van presentar els cartells de la propera fira taurina de Ceret 2012 que tindrà lloc els dies 14 i 15 de juliol i en la qual intervindrà el primer dia, el torero català Serafín Marín. Entre els assistents a l’acte, tant de la comarca com d’altres llocs, cal destacar la presència del reconegut empresari i apoderat taurí de Figueres, Roberto Espinosa, així com toreros arrelats a la terra com José Salazar,  que tot i nascut a Còrdova resideix des de molt nen a la Jonquera i va actuar moltes tardes a la recordada plaça. Altres professionals que van assistir van ser Carlos Álvarez, Aurelio Saa “El Colombiano”, el francès Gregorio Tauliere, o els banderilleros catalans Raúl Felices, Omar Guerra i Fernando Casanova. Els ajudants Xesco Robles i Juanito que acompanyen durant la temporada al torero Serafín Marín, la jove promesa d’Olot Abel Robles que va ser presentat en societat per la penya taurina de la Garrotxa, on té molts simpatitzants i va pronunciar una sentides paraules d’agraïment a totes aquelles persones que li estan recolzant en la seva marxa taurina. També va assistir l’alumne de l’Escola Taurina de Catalunya Carlos Martínez que s’està preparant intensament per a alguns compromisos que té a la vista i l’exnoviller de Blanes David García.

El moment estel·lar de la nit va arribar quan el citat torero retirat Aurelio Saa “El Colombiano” va atorgar de forma simbòlica l’alternativa al gran aficionat i amo de l’hotel President de Figueres, Juan Durant en presència de tots els professionals, recollint una afectuosa ovació per part de tots els allà presents.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.