La Monumental obrirà les seves portes a un acte extra taurí

Tancada des del setembre del 2011, només oberta, previ pagament, per als visitants al museu taurí, la Monumental tornarà a obrir les seves portes per acollir una singular revetlla de Sant Joan la setmana que ve, segons informa La Vanguardia en la seva edició digital. La Monumental serà la seu, per unes hores, del col·lectiu Van Van Mercat Gastronómada, que ha llogat la plaça a l’Empresa Balañá.

Es tracta d’una sèrie de concerts i una vintena de propostes gastronòmiques elaborades i molt heterogènies. L’accés serà lliure i gratuït, a partir de les sis de la tarda i fins a la una de la matinada, amb una exposició ambulant de vehicles antics que conformen els food trucks, camionetes que oferiran plats indis, tailandesos, italians, francesos, peruans, japonesos i mediterranis. A més la jornada s’estendrà al 24 de juny, en horari de migdia.

No és la primera vegada que la Monumental anuncia espectacles no taurins des de l’entrada en vigor de la prohibició, encara que tot va quedar en intencions. Al juny de 2012, es va anunciar un concert de Vicente Fernández, que finalment no va obtenir els permisos necessaris i uns dies abans es va traslladar la seva celebració al Fòrum de Barcelona.

Casualitats a part, o no, es dóna la circumstància que la Monumental, ara sembla que amb tota seguretat, acollirà aquesta iniciativa just quan s’ha confirmat l’equip de govern de l’ajuntament barceloní, fet que suposa la sortida de CiU, el principal enemic de la festa dels toros i, per extensió, de la Monumental. Al mes de novembre, en un debat creat per a possibles usos de la plaça de toros, l’ara regidor del districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner, va demanar experimentar amb actes de petit format abans de prendre grans decisions. Dit i fet.

Encara que pugui sembrar dubtes, és lícita qualsevol forma d’ingrés que intenti pal·liar la situació que pateix la plaça de toros. Més desconcertant, si és possible, és la postura de la propietària de l’immoble, l’ara Grup Balañá, que manté allunyada la Monumental de qualsevol acte taurí, ja sigui cultural o lúdic, convertint-la en inaccessible, si no és previ pagament de l’entrada per visitar el museu taurí, que, dit sigui de passada, es troba en ple estat de deixadesa. Descol·loca, un cop més i per afegir més suspens al que pugui semblar, el contenciós que la mateixa empresa manté amb la Generalitat, ja que els Balañá van rebutjar els poc més de 300.000 euros en què el govern català va taxar el tancament forçós. Sense oblidar i afegint el bon estat de les seves instal·lacions interiors i també de les exteriors, ja que recentment s’han anat restaurant les cúpules que adornen el seu teulat. Credibilitat als cants de sirena que asseguren que estan a l’espera? A l’espera de què?

El pitjor és que tot són elucubracions, ja que en els Balañá regna un vergonyant silenci. Mentrestant, el món taurí, especialment el de Catalunya, espera la sentència del Tribunal Constitucional per a la tornada dels toros, un recurs que roman al calaix dels jutges que el conformen durant més de quatre anys. I a tot això, una cosa queda clara: la Monumental està en condicions d’acollir espectacles de qualsevol índole, per descomptat, entre ells, les corrides de toros, l’únic per al qual va ser creada.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.